Nyheder

Fik sprøjtet over en liter olie ind i brysterne - nu er de amputeret

I en periode på to år skød 33-årige Christina Andersen jævnligt paraffinolie ind i sine bryster. I dag har hun mistet begge.

Christina Andersen mærker ned ad sig selv. Hvor der burde have været to buler, er der nu helt fladt.

For tre uger siden fik hun nemlig amputeret begge sine bryster.

- Alt er fjernet. Vorter, det hele. Jeg har fået et lille drengebryst, kan man sige. Et ungpigebryst.

Det var ligesom at røre ved en tepose. Det var helt følelsesløst

Christina Andersen

Det hele startede med en drøm om at få store bryster. ”Linse-bryster” kalder 33-årige Christina Andersen dem med henvisning til reality-stjernen Linse Kessler. Men da hun valgte at tage en genvej til den store barm ved at skyde paraffinolie ind i dem, endte det hele i et smertehelvede.

- Jeg kunne jo se på mine venner, at deres arme voksede. Så tænkte jeg, at det kan vi da også gøre på mig. Det ser jo flot ud, men det gjorde det jo bare ikke bagefter, siger Christina Andersen.

- Den yderste konsekvens er død

Paraffinolie bruges normalt blandt andet som afføringsmiddel, som brændsel i lamper eller til at oliere gulvklinker. Men de seneste år er den også blevet brugt til at sprøjte ind i kroppen. Olien får nemlig musklerne til at se store og flotte ud.

Normal anvendelse af paraffinolie

- Behandling af træ og klinker.

- Smøring af maskindele.

- I varmeapparater, komfurer og lamper.

- Afføringsmiddel.

Men det kan få ganske alvorlige konsekvenser.

- Den yderste konsekvens er død som følge af nyresvigt, siger overlæge Ebbe Eldrup på Herlev Hospital, der behandler flere danske mænd fra bodybuilder-miljøet.

Det er typisk mænd, der vælger paraffinolien som genvej til større muskler. Men kvinder som Christina Andersen har altså også eksperimenteret med olien.

- Jeg har altid syntes, at store bryster var dejlige. Det var en billig vej, og det virkede jo på drengene, så hvorfor skulle det ikke også virke på os kvinder? siger hun.

Huden skrællede af

Det var sådan, Christina Andersen startede med at tænke, da hun for to år siden fik en ven til at hjælpe med at sprøjte paraffinolie ind i sine bryster. Olien var både nemmere og billigere end at få lavet silikonebryster, forklarer hun.

I en periode på over to år fik Christina Andersen sprøjtet cirka 650 milliliter paraffinolie ind i hvert bryst. Men efter de to år mærkede hun en ændring. Huden begyndte at blive rød, og olien begyndte at sive ud.

- Huden nedenunder brystet begyndte nærmest at skrælle af, og så kunne olien sive ud, fordi det jo kun ligger i arvævet, fortæller hun.

- Det var ligesom at røre ved en tepose. Det var helt følelsesløst.

På det tidspunkt besluttede hun at gå til lægen, som dog i første omgang afviste hende. Men efter et halvt år med smerter og uden at sove om natten gik hun igen til lægen og insisterede på at blive undersøgt.

- Jeg kom ind til en ny kirurg, som sagde, at jeg selvfølgelig skulle have dem fjernet. For jeg kunne dø af det.

Intet stod til at reddes

Kirurgen mente ikke, at noget som helst af Christina Andersens bryster kunne reddes.

- Det har skadet al mit brystvæv, og vævet rundt om lungen er også inficeret, men det kan man ikke fjerne. Men kirurgerne har skrabet hele mit bryst rent for olie, kan man sige, fortæller hun.

Om et halvt år skal hun igen tjekkes for, om der er mere olie tilbage i brysterne, men lige nu har hun altså også paraffinolie i lungerne, som ikke kan fjernes.

Jeg kan ikke se mig selv i spejlet, når jeg har været i bad

Christina Andersen

Det betyder blandt andet, at hendes lungekapacitet er blevet væsentlig mindre.

- Jeg kan ikke engang tage en cykeltur på 10 minutter, uden at mine fingre begynder at sove, siger Christina Andersen.

Tænkte aldrig over konsekvenserne

I dag ville Christina Andersen ønske, at hun aldrig havde benyttet sig af paraffinolie. Men de mulige konsekvenser af at skyde den ind i sine bryster var aldrig noget, hun tænkte over, før det gik galt.

- Jeg har først læst om det bagefter, fordi min hud begyndte at dø, siger 33-årige Christina Andersen, der i dag bittert fortryder sit valg.

- Jeg kan ikke se mig selv i spejlet, når jeg har været i bad. Jeg begynder at tude og tænker over, hvor åndssvagt det har været, at vi har gjort det her. Det har jo ødelagt mit liv.

- Gør det ikke

Christina Andersens nye mål er at tabe sig 20 kilo og dermed kunne få lavet to nye bryster af sin mave.

”Det skal nok blive godt igen”, siger hun til sig selv og forklarer nødvendigheden i at holde fast i netop dén tankegang:

- Hvis jeg ikke tænker sådan, havde jeg ligget derhjemme og tudbrølet hver dag. Og det er der jo ikke nogen, der kan leve med.

Hun står frem med sin historie, fordi hun ikke ønsker, at andre kvinder eller mænd skal ende i samme situation som hende.

Hun har derfor et meget simpelt budskab til andre, der overvejer at tage samme vej, som hun gjorde.

- Lad være at gøre det. Det ødelægger dit liv fuldstændig. Bare se på mig, jeg har fået amputeret mine bryster. Det er forfærdeligt, siger Christina Andersen.