Lippert

Verden er blevet farligere, siger dansk forsvarschef

Verden er blevet farligere, og intet går den rigtige vej, lyder vurderingen fra forsvarschefen. Men der er ingen konkret trussel mod Danmark.

Terrortruslen viser sig indimellem frygteligt frem i vores nabolande, og med Ruslands annektering af en del af Ukraine i 2014 rykkede en væbnet konflikt pludselig tættere på Danmarks grænser. 

Og det betyder blandt andet, at verden er blevet et farligere sted siden Danmarks forsvarschef, Bjørn Bisserup, begyndte i Forsvaret i 1976. Det fortæller han i talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Bjørn Bisserup forklarer, at dét, der gør verden farligere, blandt andet er de aktuelle konflikter i Irak, Syrien og Ukraine. Som den militære udvikling er i øjeblikket, ser han ingen tegn på forbedring. 

- Når jeg sidder og tænker lidt over verden, så er der ikke noget, hvor man kan sige, at det går den helt rigtige vej lige nu, siger Bjørn Bisserup.

Putin og truslen mod Danmark

Siden Ruslands annektering af Krimhalvøen i Ukraine har der været frygt for, hvad Rusland ellers kunne finde på. Dog ikke direkte mod Danmark, vurderer forsvarschefen.

- Alt andet lige er der ikke nogen konventionel trussel mod Danmark. Heller ikke som følge af Ruslands anderledes ageren i de senere år. Det er nærmest et faktum, siger Bjørn Bisserup.

Han uddyber dog, at Rusland kunne være en trussel mod eksempelvis de baltiske lande.

Trump og NATO's musketéred

Efter Donald Trump blev valgt til amerikansk præsident, har der hersket tvivl om, hvorvidt USA vil overholde Natos artikel 5, den såkaldte musketéred, fordi de europæiske Nato-lande i Trumps optik ikke betaler nok til forsvarsalliancen.

Bjørn Bisserup maner til ro.

Han ser umiddelbart ikke skår i NATO-samarbejdet. Heller ikke fra det amerikanske forsvar:

- Det er væsentligt for mig at understrege, set fra et militærfagligt synspunkt, at der ingen ændring er i samarbejdet med USA. Mine amerikanske kollegaer reagerer og gør, hvad de plejer at gøre, og har de samme holdninger og meninger, som de altid har haft.

Se 'Lippert' på TV 2 NEWS onsdag klokken 19:23 og på PLAY.