Nyheder

SE BILLEDERNE: Her ankommer Kronprinsens fornemme festgæster

TV 2 har samlet billederne fra Drabantsalen, mens gæsterne ankom til kronprins Frederiks store fødselsdagsgalla.

Det karakteristiske ternede gulv i Drabantsalen på Christiansborg Slot var centrum, da 360 festklædte gæster ankom til den gallataffel, der i aften bliver afholdt bag de tykke mure.

Fra klokken 19.00 lørdag ankom en lang række prominente personer fra det officielle Danmark - og også udlandet - til fejringen af den danske tronarvings 50 år fødselsdag. 

Mens de ialt 360 gæster ankom, kørte Kronprinsen og Kronprinsessen igennem Københavns gader i karet med retning mod festen, som hans mor, Dronning Margrethe, er værtinde for. 

Se et udpluk af de mange festklædte gæster her:

Dronning Margrethe er aftenens værtinde. Det er hende, der har inviteret gæsterne til aftenens fejring af kronprins Frederik, så ret beset er hun ikke gæst. Alligevel stak hun afsted med en stor del af opmærksomheden for sit kjolevalg, som Jesper Høvring var meget begejstret for.

- Jeg er vild med Dronningens kjole. Jeg elsker, når hun er klædt i store kjoler, siger Jesper Høvring og forklarer, at hun holder meget af de farverige kjoler.

Dronning Margrethe er kendt for sine farverige festkjoler, og aftenens kjole var ingen undtagelse.

Prinsesse Marie ankom til festen med prins Joachim og prins Nikolai, som i aften har sit debut til en officiel fest for voksne. Mens far og søn var klædt i kjole og hvidt, er hun klædt i en smal, blå pailletkjole.

Prins Joachim, prins Nikolai og prinsesse Marie ankommer til Gallataffel på Christiansborg Slot.

Prins Joachim og prinsesse Marie havde 10-års bryllupsdag torsdag den 24. maj, og i håret har Prinsessen det diadem, som hun fik af sine kommende svigerforældre inden brylluppet. 

Sveriges kronprinsesse Victoria med sin mand Prins Daniel ankommer til Gallataffel på Christiansborg Slot lørdag den 26. maj 2018.

Kronprins Frederiks fest tæller blandt andet royale fra Sverige, Norge, Holland, Luxembourg, Grækenland og Belgien, men også statsminister Lars Løkke Rasmussen og den øvrige regering med deres ægtefæller, samt en lang række danske embedsmænd, kulturpersonligheder og hoffets nærmeste. Hele gæstelisten kan du læse her.  

Norges kronprins Haakon med sin hustru Kronprinsesse Mette-Marit ankommer til gallataffel på Christiansborg Slot.

De mandlige gæster er klædt i kjole og hvidt, mens kvinderne er klædt i lange, farverige kjoler.

- I dag må man - modsat 1. januar, hvor man også er rigtig flot klædt – godt være lidt nedringet. Det er en fødselsdag, og det er en festdag, siger designer Jesper Høvring, som sidder med i TV 2s studie hele aftenen. 

Hollands konge Willem-Alexander og hustru dronning Maxima.

Mange af gæsterne har da også valgt at have bare skuldre, hvilket ifølge Jesper Høvring ikke ville høre sig til ved eksempelvis nytårstaflen. 

Sveriges kong Carl Gustav og dronning Silvia.
Dronning Margrethes lillesøster prinsesse Benedikte er i aften iført en sart lyseblå kjole.