Kronprins Frederik 50

Dronningen til Kronprinsen: - Papa var stolt af dig

Dronningen har netop holdt tale for sin søn kronprins Frederik ved det gallataffel, der bliver holdt for 360 gæster på Christiansborg i aften.

Dronningen nævnte både sin mor, dronning Ingrid, samt sin for nyligt afdøde mand, prins Henrik, i talen til kronprins Frederik ved det gallataffel, der bliver holdt i forbindelse med Kronprinsens 50-års fødselsdag.

- Hvor ville mormor have været stolt af dig. Og hvor ville jeg ønske, at papa havde kunnet oplevet din runde fødselsdag, for han var lige så stolt af dig, som jeg er. Også han så, hvordan du udviklede dine evner år for år, sagde Dronningen.

Forinden kom Majestæten ind på Kronprinsens unge år.

- At være kronprins er slet ikke let, når man er ung og søgende. Men du fandt selv din vej, og for hver gang du begyndte et nyt afsnit, viste du den styrke, der bor i dig. Du lærte at bide tænderne sammen, og du gennemførte løbet, sagde Dronningen og bandt den del af talen sammen med mandagens 'Royal Run', hvor flere end 70.000 danskere løb med kronprins Frederik i landets fem største byer.

Dronningen: Hele Danmark slutter op om dig

Dronning Margrethe indledte talen med at sige, at hun har glædet sig til at fejre sin søn.

- Frederik, jeg har set frem til at fejre dig på din 50-års fødselsdag, sagde hun og gav udtryk for, at hele Danmark støtter op om Kronprinsen.

- Du står, som man siger, midt i livet. Meget har du nået, og meget har du oplevet, og i disse dage har du kunnet mærke, hvordan hele Danmark slutter op om dig og glæder sig over din gerning.

Dronning Margrethe til kronprinsparret: I gør mig så glad

Dronningen nævnte desuden Kronprinsens store familie.

- Da du fandt Mary, begyndte du et nyt afsnit. Nu var I to, så tre, så fire, ja, seks. En hel familie, som alle kan glæde sig over, og som mange med glæde følger og spejler sig i. Du og Mary har formået at skabe et trygt og varmt familieliv. Samtidig med at I sammen og hver for sig påtager jer opgaver, som fører jer vidt omkring. I gør Danmark større, I gør Danmark ære, I gør mig så glad. Kære Frederik, hjertelig tillykke, sluttede Dronningen og udbragte med de 360 gæster et nifoldigt leve for 50-års fødselaren.

Hofreporter ved Billed Bladet Trine Larsen pegede efterfølgende på, at Dronningens tale til Kronprinsen var personlig.

- Hun blandende både Kronprinsens mormor og far ind i talen, og fortalte at hun selv var så stolt af ham. Mere behøver man ikke sige. Den var så fyldt med kærlighed, som den kunne være, siger Trine Larsen.

Her kan du se hele Dronningens tale til kronprins Frederik.

- Du fandt selv din vej, sagde dronning Margrethe til sin søn kronprins Frederik i talen til aftenens gallamiddag.