Kronprins Frederik 50

Royal Run minut for minut

Velkommen til tv2.dk's liveblog, der direkte fulgte løbearrangementet Royal Run i anledning af kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag.

Løbet fandt sted i Danmarks fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

I alt løb over 70.000 tilmeldte en mil (1,609 kilometer) eller 10 kilometer sammen med Kronprinsen. 

TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Royal Run er slut

Dagens fejring af kronprins Frederiks fødselsdag er forbi. Over 70.000 personer fejrede Kronprinsen, mens de løb i Danmarks fem største byer sammen med ham. Også Kronprinsens nære familie deltog i flere løb.

Vi takker for deres interesse og spørgsmål, og fordi I fulgte med på tv2.dk's liveblog.

God aften,

Mvh Jane

Mary og børnene trækker sig tilbage

Kronprinsesse Mary og parrets fire børn går igennem porten ved Amalienborg og ind i det private. Royal Run er nu slut for en del af familien.

Henrik Damm har gennemført alle løb – ligesom Kronprinsen

53-årige Henrik Dalby Damm, som TV 2 følger, har ligesom Kronprinsen løbet i alle Danmarks fem største byer.

- Jeg har det rimelig godt. Det var ikke personlig rekord, jeg gik efter. Det var oplevelsen, siger han til TV 2 og tilføjer:

- Jeg er lidt af en royalist. Jeg synes, det er et fantastisk kongehus, vi har.

Kronprinsen takker alle frivillige

- Jeg vil også lige sige, inden vi runder helt af, at de frivillige - både i København, men i særdeleshed også i resten af landet. Tusind, tusind tak for jeres opbakning, for jeres humør og i dag er der jo ikke rigtigt nogen,d er har frosset, for vjeret har bare været ekstremt godt, siger kronprins Frederik efter sit sidste løb.

Kronprinsesse og børnene hepper

Kronprinsesse Mary og parrets fire børn er også til stede ved målstregen i København. Her giver de highfive, hepper og vinker til løberne, der er lige nu at have tilbagelagt de 10 kilometer.

Kronprinsen er taknemmelig

- Jeg kan ikke ønske mig meget mere, siger kronprins Frederik, efter han kom i mål i sit sidste løb under Royal Run, til TV 2.

- Det er fantastisk oplevelse at få sin nære familie med - både på balkonen og på lægterne.

Kronprinsen får overrakt sidste medalje

Kronprins Frederik får overrakt sin sidste Royal Run-medalje og blomster af EA’s præsident, Svein Arne Hansen, og Merete Røder, som er en af de mange frivillige, der har hjulpet til Royal Run.

Kronprinsen er kommet i mål

Kronprins Frederik har færdiggjort Royal Run. I Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense løb han hvert sted en engelsk mil, svarende til 1,609 kilometer. I København har han netop løbet 10 kilometer i en tid på 57 minutter.

Kronprinsen har rundet 8 kilometer

Kronprins Frederik har indtil videre tilbagelagt 8 ud af 10 kilometer på den sidste løbetur. Det betyder, at han snart er i mål. Du kan følge de sidste kilometer direkte her og på TV 2 NEWS.

Spørgsmål

Birgit Hedenskog:

Er utenlands dansker og har fulgt en flott sending her oppe i Norge. Flotte programledere som har gjort hele dagens sending til noe helt spesielt. Gleder meg til de neste på dager og da spesielt lørdag. Gratulerer til Kronprinsen.

Svar:

Hej Birgit,

Tak for dit fine skriv.

Mvh Jane

Kronprinsen stopper op og vinker til sin mor

Kronprins Frederik løber gennem Amalienborg. Han stopper op og vinker op mod sin mor, dronning Margrethe, som står på balkonen og vinker tilbage.

Dronningen vinker fra balkonen

Dronning Margrethe har taget plads på sin balkon på Christian IX's Palæ, hvor hun vinker ud til de fremmødte. 

Første glimt af Dronningen

Dronning Margrethe kigger ud på pladsen gennem ruden på Amalienborg. Her vil Kronprinsen løbe forbi ved 5-kilometermærket. 

10-kilometerløb i København slår rekord

10-kilometerløbet i København er målt på antal tilmeldte til det største motionsløb i Danmark af sin art. I alt har 26.273 personer tilmeldt sig. I alt vil 35.155 tilmeldte på både 10-kilometerruten og one mile-ruten have deltaget i Royal Run, når alle er kommet i mål.

Folk hepper på Kronprinsen

Langs den lange rute på 10 kilometer i Københavns gader står folk og hepper, og på asfalten er der skrevet hilsner til kronprins Frederik.

Kronprinsens yndlingsmusik spilles på ruten

Mens Royal Run-tilmeldte løber gennem gaderne i København, vil det være til musik valgt af kronprins Frederik. DJ og radiovært Alex Nyborg vil afspille sangene.

På ruten vil der også 20 steder være underholdning. Eksempelvis vil omkring 800 sangere synge for Kronprinsen.

Kronprinsen løber af sted på sin sidste tur

Kronprins Frederik, som har iført sig kompressionsstrømper, der kan give en bedre blodcirkulation i hans lægmuskler, er netop blevet sendt af sted på en 10 kilometer-rute.

Overborgmester hylder Royal Run og kongehuset

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er glad for at byde alle velkomne til finaledestinationen i Royal Run.

- Vi har verdens bedste kongehus i Danmark. Et kongehus som langt de fleste danskere føler sig tæt knyttet til, siger han i en tale og fortsætter:

- Tak til alle jer, der har gjort det her løb muligt, og tak til dem, der har løbet med.

Kronprinsen ankommer til finaledestination

I København skal kronprins Frederik, der er ankommet i helikopter, løbe 10 kilometer. Det er hans sidste løbetur i forbindelse med Royal Run I København er der fokus på fremtiden som Danmarks kommende konge.

Grønland fejrer også Royal Run

I den grønlandske hovedstad, Nuuk, bliver Royal og kronprins Frederik også fejret. Her er løbere sendt ud på en rute på omkring 3,5 kilometer. Cirka 1500 personer deltager i løbet.