Kronprins Frederik 50

I dag spærres Danmarks fem største byer af flere steder - få overblikket her

2. pinsedag bliver flere veje spærret af rundt i landet, når Royal Run markerer Kronprinsens 50-årsfødselsdag. Se oversigten nederst i artiklen.

Uanset, om du er løber, tilskuer eller blot har et ærinde i et af landets fem største byer, er der god grund til at være opmærksom i dag mandag den 21. maj.

Her vil flere end 70.000 danskere løbe sammen med kronprins Frederik til Royal Run i anledning af hans 50-årsfødselsdag. Og det vil få betydning for trafikken.

- Det er klart, når du har et løb med så mange deltagere på landsplan. Men vi har prøvet lægge ruterne, så de generer færrest muligt, siger Jakob Larsen, der er direktør for løbets hovedarrangør, Dansk Atletik Forbund.

Royal Run

Hvem: I anledning af sin 50-årsfødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til 'Royal Run' sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Hvad: Løbet er for alle danskere uanset løbeerfaring. Man kan vælge at gå eller løbe med på en af de to distancer: 'One Mile' (1,609 km) eller 10 km.

Hvor: Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Der er forskellige starttidspunkter for hver by, og Kronprinsen løber med i alle byer. 

Hvornår: 'Royal Run' foregår den 21. maj 2018. Du kan følge løbet live på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tag afsted i god tid

På trods af hensynet til trafikanterne vil der flere steder være ændringer, som betyder, at busser og biler må finde alternative veje.

Særligt i hovedstaden kan det give ekstra rejsetid.

- Der er flere, der deltager i løbet i København, og derfor vil løbet også tage længere tid. Og så er der jo også flere tilskuere langs ruten, der skal frem og tilbage, siger direktøren for Dansk Atletik Forbund.

De trafikale ændringer har også fået både Vejdirektoratet og de lokale politikredse til at gå ud og gøre borgerne opmærksomme på løbet:

Skal man ud i trafikken under Royal Run, opfordrer Jakob Larsen til, at man tager afsted i god tid og orienterer sig i kortene over de fem byer.

Herunder får du et overblik over, hvor ruterne løber, og hvor trafikken derfor bliver påvirket i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Aalborg

Se billedet i bedre opløsning her og læs mere om trafik- og parkeringsforhold her.

Aarhus

Se billedet i bedre opløsning her og læs mere om trafik- og parkeringsforhold og busændringer her.

Esbjerg 

Se billedet i bedre opløsning her og læs mere og læs mere om trafik- og parkeringsforhold og busændringer her.

Odense

Se billedet i bedre opløsning her. Nærmere information omkring trafikken denne dag kan findes på Odense Rundt. 

København/Frederiksberg

Se billedet i bedre opløsning her og læs mere om afspærringer og om hvilke alternative ruter man kan køre i København og på Frederiksberg her.

Følg Royal Run på TV 2 eller TV 2 PLAY mandag den 21. maj.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.