Nyheder

Netflix satser stort på dansk dommedags-serie

For første gang nogensinde har Netflix lavet en dansk serie, og den får premiere i næste uge.

Den første danske Netflix-serie nogensinde havde gallapremiere onsdag aften. I serien, der hedder ’The Rain’, er civilisationen, som vi kender den, forsvundet.

En brutal virus har udslettet det meste af den skandinaviske befolkning, og en gruppe unge kæmper sammen for at overleve.

En serie som ’The Rain’ er noget af det dyreste, man kan lave på tv. Derfor er det normalt også de store tv-stationer, der lancerer dem.

Nu melder Netflix sig så ind i selskabet med de store herhjemme. Og Netflix har musklerne til det.

125 millioner betalende abonnenter

For en uge siden kunne Netflix offentliggøre, at de havde ramt 125 millioner betalende abonnenter over hele verden. Og sidste år omsatte Netflix for 70 milliarder kroner.

Og ifølge Netflix er der gode grunde til, at en global virksomhed laver lokale satsninger.

- Vi ønsker autentiske, lokale historier. Jo mere autentisk og lokal historien er, jo mere universelle er temaerne. Så vi stoler på, at vores partnere fortæller historier til deres marked, som de mener er autentiske og vil appellere til det marked, siger Kelly Luegenbiehl, der er vicepræsident for internationale serier på Netflix, til TV 2.

’The Rain’ har en lang række danske skuespillere på rollelisten, og den foregår på dansk, men serien bliver lanceret på hele Netflix - altså i hele verden.

En særlig dansk evne

I hovedrollen har serien Mikkel Boe Følsgaard, som vi kender fra film som ’En Kongelig Affære’ og tv-serien ’Arvingerne’.

- Kort fortalt er regnen meget giftig, og den slår folk ihjel. Så følger vi så den her gruppe af mennesker, der ændrer sig fra at være normale danskere til lige pludselig at være koldblodige mordere, fortæller Mikkel Boe Følsgaard til TV 2.

Jonathan Friedland er talsmand for Netflix. Han mener at, danskerne er har en særlig evne til at skabe autentiske historier, der er godt rodfæstet i samfundet.

- Historierne er meget komplekse med godt skuespil. De fungerer godt overalt i verden, og det er ret usædvanligt, siger Jonathan Friedland til Tv 2.

Nye muligheder med Netflix.

Det er Miso Film, der har skabt og produceret ’The Rain’ for Netflix. Selskabet har tidligere produceret flere tv-serier til DR og TV 2.

- Med en serie som ’The Rain’ er vi oppe i budgetter, der er i den højere ende. Vi har faktisk fået mulighed for at lave en serie, som vi normalt ikke ville kunne realisere med TV 2 Danmark eller TV 4 i Sverige, fortæller Peter Bose, medejer af Miso Film.

I ’The Rain’ er vi på den anden side af dommedag, og med streamingtjenesten i ryggen har den danske serie fået nye muligheder.

- Setuppet var lidt vildere og større. Der var flere greenscreens, der var flere røgmaskiner og regnmaskiner. Vi fik også lov til at filme nogle steder i København, som vi normalt ikke får lov til, fortæller Mikkel Boe Følsgaard.

Med ’The Rain’ rykker mange unge skuespillere ind på rollelisten, og Netflix vil især gerne have flere kvindelige skuespillere i front på lærredet.

Dansk instruktør er begejstret

Amerikanerne satser også hårdt på markedsføringen, og de har blandt andet fået den danske sangerinde Oh Land til at give den danske nationalsang et twist. ’Der er et yndigt land’ er således blevet til ’Der var et yndigt land’, så den passer bedre til dommedags-serien.

Ole Christian Madsen er instruktør og har selv været med til at lave flere store tv-serier - både herhjemme og i USA. Han var med til gallapremieren onsdag aften, og han kunne lide, hvad han så.

- Jeg synes, at det er vildt godt. Og det er interessant at opleve den udvikling, vi står midt i. Det kan godt blive et lille vendepunkt, fordi Netflix kommer og tilbyder en ny økonomi i danske serier og måske også film på længere sigt. De tilbyder, at vi lige pludselig kan vise dansksprogede serier over hele kloden. Det er ret stort, hvis man kan vænne udlandet til at se dansk sprog, siger Ole Christian Madsen til TV 2.

’The Rain’ har premiere på Netflix den 4. maj.