Overenskomst 2018

Dennis Kristensen for rullende kameraer: - Nu bliver jeg vred

Med ordene "så stopper festen" udvandrede Dennis Kristensen fra et interview, efter næstformand for Dansk Sygeplejeråd konfronterede ham.

Under et interview med FOA-forhandler Dennis Kristensen foran Forligsinstitutionen onsdag eftermiddag, stod en stor gruppe mennesker fra Dansk Sygeplejeråd med ryggen til ham.

De er utilfredse med, at Dennis Kristensen og andre forhandlere fra fagforeninger under hovedorganisationen LO natten til onsdag skrev under på en aftale med regionerne.

Hver og en havde en finger i vejret, mens nogle holdt skilte med teksten ”Dennis Krystersen”.

Dennis Kristensen foreslog under interviewet, at gruppen af mennesker skulle have ordet.

Den chance greb Anni Pilgaard, som er første næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

- Det er fællesskabet, der netop har ændret rammen fra 6,9 til 8,1. Det er fællesskabet, der har gjort, at den her aftale kunne komme helt i hus. Derfor er det så ærgerligt, at du ikke holdt fast, og at LO ikke holdt fast til det sidste. Fællesskabet kunne måske lige have rakt til det sidste, så ikke bare jeres spisepause blev reddet, men alles spisepause blev reddet.

- Nu bliver jeg vred

På den bemærkning brød gruppen af mennesker, som nu havde vendt sig med ansigterne mod interviewet, ud i jubel.

- I skulle have holdt til det sidste. I skulle have stået last og brast med os alle sammen, sagde Anni Pilgaard, mens hun holdt et Dansk Sygeplejeråd-skilt i vejret.

Dennis Kristensen svarede, at det var Dansk Sygeplejeråd, der rejste sig fra forhandlingsbordet under nattens forhandlinger, men dét genkendte Anni Pilgaard ikke.

- Det er ikke sandt. Vi bad jer om at blive til det sidste, så alle kunne komme med.

- Nu må du holde op, afbrød Dennis Kristensen.

- Nu bliver jeg vred. Vi sad i samme lokale, og de rejste sig og gik. Ej, noget pjat. Så stopper festen. Vi sidder 15 mennesker i et lokale, og vi ser nogle rejse sig og gå. Vi aner ikke, hvorfor de går, og så skal jeg bagefter stå her og diskutere, om det er os, der er gået ud af lokalet. Det stopper her, lød det fra en frustreret Dennis Kristensen, mens han møvede sig gennem folkemængden og forsvandt fra interviewet.  

- Alle har lukreret på fællesskabet

Det gjorde plads til næstformanden Anni Pilgaard, som gladeligt tog ordet.

- Det, det drejer sig om, er, at vi har været fælles indtil nu. Alle har lukreret på fællesskabet. At nogle så mener, at nu er de kommet i hus, det er dér, fællesskabet skal holde til det sidste. Det er derfor, vi er ærgerlige over, at det ikke gjorde det, sagde hun og fortsatte:

- Prøv lige at spørge, om LO kunne have fået det i hus selv. Det kunne de ikke. Det kunne de kun på grund af alle os her.