Nyheder

Tysk politi afværger angreb ved halvmarathon

Tysk politi bekræfter anholdelser af flere mistænkte i forbindelse med planlagt angreb under halvmaraton.

Et potentielt knivangreb med terror-motiver blev søndag afværget i Berlin.

Den hovedmistænkte havde ifølge tysk politi planlagt et angreb på både deltagere og tilskuere i forbindelse med søndagens meget populære halvmaraton.

Tysk politi bekræfter endvidere, at der er foretaget flere anholdelser af mistænkte.

- Der var indikationer på, at de anholdte deltog i planlægningen af et angreb i forbindelse med denne begivenhed, lyder det i en udtalelse fra tysk politi og Berlins offentlige anklagmyndighed.

Ifølge avisen Die Welt drejer det sig om i alt seks mænd mellem 18 og 21 år bosiddende i Charlottenburg-Wilmersdorf og Neuköln området af Berlin. De oplysninger er siden blevet bekræftet af tysk politi.

Die Welt skriver også, at politi i forbindelse med ransagningen af den unavngivne hovedmistænktes lejlighed, blev brugt hunde på grund af mistanke om eksplosiver. De foreløbige oplysninger fra Berlin har imidlertid ikke bekræftet, om der blev fundet sprængstof.

Terror-forbindelser til Anis Amri

Mindst en af de skal have haft forbindelser til den tunesisk fødte Anis Amri, som med en kapret lastbil i december 2016 angreb et julemarked i Berlin, hvor 12 personer blev dræbt. Anis Amri havde forbindelse til terror-organisationen Islamisk Stat.

I alt 36.000 mennesker var tilmeldt det årligt tilbagevendende halvmaraton i Berlin.