Nyheder

Hundredvis modtog Dronningen med fakler: - Jeg vil aldrig glemme jeres støtte

Fakkeltog og fællessang skulle få Dronningen til at føle sig velkommen, selvom hun flytter ind alene.

For få måneder siden var Fredensborg Slot i Nordsjælland overdynget med lys og blomster som en sidste hilsen til prins Henrik, der sov ind netop her den 13. februar.

Onsdag aften var slottet igen badet i lys, men denne gang fra flere hundrede fakler, der hver og en hilste prins Henriks enke, dronning Margrethe, velkommen til byen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fakkeltoget gik fra Fredensborg Station til Fredensborg Slot og blev akkompagneret af musik fra Hjemmeværnets Tambourkorps.

Mindedes de sidste timer med sin mand

Fakkeltoget er en årelang tradition, der markerer Dronningens flytning til Fredensborg Slot, hvor hun tilbringer forår og efterår. Alligevel var i år anderledes.

Denne gang stod hun alene på trappen foran slottet og så flammehavet bevæge sig mod hende.

Da de nåede frem, benyttede hun lejligheden til at mindes sin afdøde mand og deres sidste tid sammen.

- Det var for mig noget ganske særligt at være herude på det tidspunkt. Jeg vil aldrig glemme den måde, Fredensborgs borgere kom og lagde blomster. Det var virkelig noget, der var en glæde og en støtte, sagde hun.

Dronningen hilser på danskerne foran Fredensborg Video: Julie Bjørn Teglgård

Ser fremad

Selvom Prinsens død prægede arrangementet, var der også plads til at fejre Dronningens ankomst med sang, musik, tale og et nifoldigt hurra.

Dronningen tog imod velkomsten med et stort smil og så fremad.

- Jeg har glædet mig til fakkeltoget i år. Min mand glædede sig over det også hvert år, og jeg er glad for, at det fortsætter, sagde hun og takkede de mange fremmødte. 

- Nu tager vi fat på det, vi håber er foråret. Jeg tror, det kommer nu, sagde Dronningen, inden hun med et vink forsvandt ind på slottet. 

I praksis har Dronningen allerede boet på Fredensborg Slot i et par uger, men fakkeltoget er byens officielle velkomst. 

Dronning Margrethe vinker til de flere hundrede fremmødte i Indre Slotsgaard på Fredensborg Slot.