DF opfordrer regeringen til at 'tage sig sammen' omkring deleøkonomi

Deleøkonomi er i voldsom vækst, men det er vigtigt at få styr på skatteindbetalingen, lyder det fra DF. Regeringen er klar til at sætte turboen til.

Der skal mere kontrol med, om danskerne betaler den korrekte skat, når de lejer deres bil eller bolig ud.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, efter en opgørelse fra Skatteministeriet tirsdag har vist, at 99 procent af 1200 Uber-chauffører har undladt at indberette deres indtægter korrekt.

Tilbage i oktober fremlagde regeringen en række forslag, der skal fremme de deleøkonomiske tjenester, som eksempelvis Airbnb (udlejning af bolig) og Gomore (udlejning af bil).

DF: Vi har kun været inviteret til et møde

Et af punkterne er en digital indberetningsløsning, så det bliver lettere at betale den korrekte skat, men selvom der er gået over et halvt år, siden udspillet blev præsenteret, er der endnu ikke landet en aftale.

Derfor opfordrer Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, regeringen til at komme i gang.

- Det er jo en branche i voldsom vækst, og det er positivt. Men vi skal sikre, at man får lavet den her indgang, så man kan få indberettet sine oplysninger, siger Dennis Flydtkjær til TV 2.

Han nævner, at udlejnings- og samkørselstjenesten Gomore har givet udtryk for, at de gerne vil medvirke til, at deres brugere betaler den skat, de skal.

- Men det kræver, at vi får lavet den her aftale med regeringen. Og regeringen har ikke rigtig fået taget sig sammen til at invitere Dansk Folkeparti til mere end et møde indtil videre, siger Dennis Flydtkjær.

Skatteminister vil sætte turboen til

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til TV 2, at han forud for regeringens udspil i oktober havde mange møder med Dansk Folkeparti.

Derfor kan han ikke genkende Dennis Flydtkjærs billede.

- Men Dansk Folkeparti har jo ret i, at det har taget for lang tid. Men det er, fordi vi ikke har været enige, så hvis de ikke havde nogle krav, kunne vi blive enige i morgen, siger Karsten Lauritzen til TV 2 og tilføjer:

- Men det har de, og det er helt fair, og derfor skal vi også sætte turbo på de her forhandlinger.

Karsten Lauritzen svarer på Dansk Folkepartis kritik. Video: Morten Nielsen

Uenighed om boligudlejning

Skatteministeren siger, at en begrænsning på udlejningstiden af bolig er noget af det, der skiller parterne ad i forhandlingerne.

Regeringen har lagt op til, at der skal være et loft på 90 udlejningsdage om året, men Dansk Folkeparti og andre partier vil ifølge Karsten Lauritzen have tallet væsentligt ned.

Efter tirsdagens nyhed om de mange Uber-chauffører, der ikke har indberettet deres indtægter korrekt, er det nærliggende at spørge ministeren, om det ikke haster med ny lovgivning.

Karsten Lauritzen svarer, at skattereglerne for boligudlejning i forvejen er lempeligere end for chauffører. Derfor mener han ikke, det haster på samme måde.