Presselogen

Sportschefer kritiserer clickbait: - Lad være med at klikke på det

Læserne på nettet skal holde sig fra artikler, hvor overskriften er lidt for lokkende. Det mener TV 2-sportsredaktør, der langer kraftigt ud efter BT.

Der findes grupper på Facebook, der advarer brugerne mod at klikke på såkaldte clickbait-artikler, og flere sportsredaktører tager nu også afstand fra metoden, der ellers skal få flere læsere til at klikke på artiklen.

- Det er udtryk for dårlig journalistik, som ikke har noget at gøre med de nyhedskriterier, som vi alle sammen har lært at navigere efter, sagde Jyllands-Postens sportsredaktør Troels Henriksen, da han søndag deltog i TV 2 NEWS-programmet ’Presselogen’, der havde dansk sportsjournalistik til debat.

De såkaldte clickbait-artikler er udstyret med overskrifter, der skal lokke læseren til at klikke på artiklen, men i visse tilfælde lover overskriften, mere end artiklen kan holde, mente Troels Henriksen.

Har valgt BT fra

I ’Presselogen’ diskuterede panelet flere historier fra BT's hjemmeside, for eksempel en artikel, der lokkede med et billede af Caroline Wozniackis nye diamantring samt en artikel om en østrigsk skiløber, der havde ”delt et klamt billede”.

De artikler var chefredaktøren på TV 2 Sport, John Jäger, ikke begejstret over. Han har selv valgt bt.dk helt fra, og han opfordrede andre læsere til at gøre det samme.

- Jeg bruger ikke BT’s netside længere, for jeg sidder hver gang og tænker, at der nok er ikke hold i det. Så opfordringen fra vores side er at sige til brugerne: ”Lad være med at klikke på det lort”, men få i stedet noget, der er substans i, sagde John Jäger.

Det er en fordom

Den ansvarlige for BT’s sportsredaktion, Morten Crone Sejersbøl, afviste kritikken, som han kalder en fordom om avisen.  

Ifølge ham er det en del af BT's forretningsmodel, at brugerne skal klikke på artiklerne, da det hænger sammen med indtægter fra annocørerne. Morten Crone Sejersbøl medgav, at der tidligere har været visse overskrifter, der ikke var dækning for, men virkeligheden er en anden i dag.

- Jeg har faktisk de seneste år arbejdet på at få nedbragt mængden af det. Jeg anerkender, at vi har gjort det tidligere, og det er en fordom, der hænger ved, sagde Morten Crone Sejersbøl.

Afstemning

Klikker du på clickbait?