Nyheder

Danskerne kræver lynhurtig levering - mad og medicin kan være fremme på få timer

Mad og receptmedicin er leveret få timer efter bestillingen. Med droner kommer det til at gå endnu stærkere, forudser Forbrugerrådet Tænk.

Der skal være kort vej fra tanke til handel. Og leveringen skal været efter devisen jo hurtigere, des bedre.

Sådan tegner fremtiden sig for flere og flere brancher i den danske detailhandel. For hvad enten det handler om receptpligtig medicin, leverpostej eller nye sko, vil vi som forbrugere gerne have leveret til døren og bruge mindre tid på selv at støve tingene op.

 

Hos nemlig.com har man slået sig op på at levere et meget bredt spektrum af forbrugsvarer købt og bestilt over nettet. Og her mærker man tydeligt, at hurtig levering er blevet et vigtigt parameter.

- Helt op til 20 procent af kunderne vil gerne have leveret varen samme dag, som de bestiller, men hvis man ser på tendenser fra udlandet, har vi en drøm om også at kunne levere lige så hurtigt, som hvis man skulle gå ned i det lokale supermarked, siger Stefan Plenge, der er medstifter af nemlig.com, til TV 2.

Nu også medicin på recept

Som et af de seneste skud på stammen er også receptpligtig medicin blevet en vare, der kan leveres samme dag, man bestiller det online.

Firmaet Apopro har specialiseret sig i at sende medicinalvarer ud med kort varsel.

- Vi har en ambition om at kunne sende ud senest klokken 17 og dermed levere ekspres samme dag, som der bestilles, siger farmaceut Lotte Benzon til TV 2.

At vi som forbrugere har nye måder at handle og agere på, kan man sagtens genkende hos Forbrugerrådet Tænk.

- Som forbrugere efterspørger vi fleksibilitet, og tidspressede danskere er villige til at betale for at få leveret til døren. Det gør vi også, fordi man som forbruger ikke altid har mulighed for at handle i en fysisk butik, siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet, til TV 2.

Fra time til time

Men én ting er at få leveret til døren, noget andet er at få det gjort i en fart. Netop her vil man fremover mærke de mest markante forandringer.

- Engang tog det en uge at få leveret en vare, men der vil være forventninger om, at man kan få leveret samme dag. For visse varers vedkommende kan der måske blive tale om en leveringstid på en time, fordi der vil kunne være levering via droner. Det er en spændende udvikling, siger Martin Salamon.

De seneste år er nethandlen i Danmark steget eksplosivt. I 2017 nåede e-handel det hidtil højeste niveau. Og det er alt fra Macbook-opladere, plæneklippere og balkjoler, der ryger i den digitale indkøbskurv.

Sidste år brugte danskerne 115 milliarder kroner på e-handel, heraf 40 milliarder kroner på udenlandske hjemmesider, og stadigt flere foretrækker at klikke varerne hjem fra pc'en eller deres smartphone frem for at blive personligt betjent ved kassen i den nærmeste butik.