Nyheder

Kronprinsen overraskede skoleelever

Flere af eleverne planlægger at give ham baghjul.

Mere end 30 børn fra Skansevejens Skole i Aalborg har blikket stift rettet mod deres løbeinstruktør.

Ingen af dem bemærker den mørke bil, der kører op bag dem.

De arrangerer Royal Run

I anledning af sin 50-årsfødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til Royal Run sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og der er lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:

- Aalborg Kommune, Aalborg Atletik og Motion og DGI Nordjylland

- Aarhus Kommune og Aarhus 1900

- Esbjerg Kommune og Esbjerg Atletik og Motion

- Odense Kommune og Odense Atletik/OGF

Kilde: Royal Run

De ser heller ikke den herre, der stiger ud og lyner jakken op for at lukke kulden ude. Ikke før han træder ind foran dem.  

- Fryser I?

Ja, lyder det fra børnene i kor, selvom de lige har varmet op. For hvad svarer man ellers Kronprinsen, når han pludselig og helt uventet kommer på besøg.

- Jeg havde ikke set ham i starten, men da han kom tættere på, kunne jeg se, det var ham. Det var mega vildt. Jeg er meget overrasket, fortæller Ingrid Krogh, der er elev i 5. klasse.

Sammen med sine skolekammerater skal hun løbe til Royal Run den 21. maj. Det er fem motionsløb, der afholdes i de fem største danske byer og arrangeres i anledningen af kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag.

Derfor var Kronprinsen taget til Aalborg for at se, hvordan skoleeleverne træner op til løbet, og her blev han mødt med høje ambitioner.

- Jeg ved ikke, hvor hurtigt han løber, men jeg har tænkt mig at løbe fra ham, hvis jeg kan, siger Ellen Lindberg Lassen, der også er elev i 5. klasse. 

En ekstra træner

Selvom de lover ham kamp til mållinjen, hjalp Kronprinsen sine unge konkurrenter gennem flere forskellige løbeøvelser, hvor der blandt andet var fokus på koordination mellem arme og ben.  

- Åbn armene, når I går til siden, gutter. Sådan her, instruerede kronprins Frederik og viste øvelsen igen til to skoleelever, der fniste lidt af ham, men hurtigt fangede bevægelsen.

- Man kan mærke, han går op i det og gerne vil guide dem. Han gav dem et klap på skulderen og sagde "godt gået", og det er jo en stor oplevelse for dem, siger Malene Madsen, der er børnenes idrætslærer. 

Sådan deltager du i Royal Run

Løbet finder sted 2. pinsedag, mandag den 21. maj 2018, i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Man kan vælge at løbe to distancer: En mil, der er 1,609 kilometer lang, eller en distance på 10 kilometer.

Man kan tilmelde sig på www.royalrun.dk.

TrygFonden og Nordea-fonden støtter Royal Run

Kilde: Royalrun.dk

Glæder sig til gensyn

Trods lysten til at lære fra sig havde Kronprinsen ikke træningstøjet med sig i denne omgang.

Men han lovede eleverne, at de snart ses igen med løbeskoene bundet og forhåbentlig i fødselsdagssolskin.  

- Jeg kommer tilbage den 21. maj, og så løber vi sammen. Der bliver det meget bedre vejr. Det vil jeg gerne love. Og så kom og sig hej, så jeg kan kende jer igen, opfordrede han.

Kronprinsen starter Royal Run med at løbe en mil, 1,6 kilometer, i Aalborg. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, inden han slutter sin egen løbefest af i København med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

For seks måneder siden afslørede Kronprins Frederik, at han ville invitere alle danskere med til et helt nyt løb, der skal finde sted i fem byer den samme dag. Nu åbnes der for tilmelding. Video: Thomas Jørgen Seerup