Dagens overblik

Sjusk eller fusk? 26.000 danskere fanget i digitalt skattetjek | Tabte Sønderjyske med vilje?

Dagens Overblik

Godaften.

Har du været lidt for kreativ i rubrik 29 i din årsopgørelse? For det er der tilsyneladende rigtigt mange danskere, der har været. Her er mandagens vigtige historier. 

26.000 danskere fanget i digitalt skattetjek

Hvis du snyder i din årsopgørelse, er der en god chance for, at det bliver opdaget.

Siden danskerne for godt en uge siden fik adgang til deres nye årsopgørelser, har Skat gjort brug af en kontrol, der afslører fejl og fup. Ved hjælp af de såkaldte 'digitale stopklodser' har Skat fanget flere end 26.000 danskere, som enten har været lidt for sjuskede eller lidt for luskede.

Mange borgere kan have lavet fejl ærligt og redeligt, men der er altså også nogle hærdede snydere derude, siger en underdirektør i Skat til Politiken. 

Det er især kørsels- og befordringsfradraget, der er blevet snuppet snydere. Her kan du se, hvilke variabler Skat er særligt opmærksomme på.

rød streg

Sønderjysk promenade til 26 millioner ødelagt

Det vides endnu ikke, hvem der skal betale regningen for vejrskaderne.

I slutningen af juni sidste år blev en nyanlagt strandpromenade i Sønderborg indviet. Det var noget af et tilløbsstykke, da prisen for promenaden løb op i hele 26 millioner kroner. Men i dag, halvandet år senere, er den revet helt i stykker. Den skyldige: Vintervejret. 

- Der er tale om en uheldig kombination af højvande, bølger og blæsevejr, siger Henrik Littau, der er drifts- og anlægschef i Sønderborg Kommune. Det er endnu for tidligt at sige, hvem der skal betale for de problemer, der er opstået, mener han.

rød streg

Opslag fra den norske justitsminister kan vælte regeringen

Den norske justitsminister er kommet i modvind efter et uheldigt opslag på Facebook.

Den 9. marts slog Norges justitsminister Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet), et billede op på Facebook af, hvad der tilsyneladende er væbnede og maskerede islamistiske krigere. Henover billedet stod teksten:

”Arbeiderpartiet mener, at terroristernes rettigheder er vigtigere end nationens sikkerhed.”

Det er hun ikke blevet populær på, og opslaget har efterfølgende sat gang i en kædereaktion af begivenheder, som nu er endt i et mistillidsvotum til justitsministeren. De norske partier skal stemme på tirsdag, og det kan få konsekvenser for hele den siddende regering, mener analytikere. 

rød streg

Danske All England-vindere modtog rørende hyldest

Kamilla Rytter Juhl var rørt over modtagelsen på hotellet efter sejren i All England-finalen.

- Kære datter, kære svigerdatter.

- Vi har øvet noget, som vi gerne vil fuldføre nu. Når vi i Skagen har noget, der skal fejres. så skal vi have et Skagen-hurra.  

Det var en rørende tale, Kamilla Rytter Juhls mor holdt til de to All England-vindene badmintonstjerner Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, da de kom til deres hotel efter søndagens triumf. Det er første gang i 51 år, at en dansk damedouble vinder guld ved All England.

Se her, hvordan double-mestrene blev fejret.

rød streg

Tabte Sønderjyske en afgørende kamp med vilje?

Der er mistanker om, at Sønderjyske tabte weekendens kamp mod FCM med vilje.

En besynderlig sag om et underligt postmatch-interview, et slettet tweet og nogle knudrede nedrykningsregler ruller lige nu i Superligaen, efter Sønderjyske i weekenden tabte 1-2 mod FC Midtjylland.

Sønderjyske bliver beskyldt for at have tabt med vilje, efter den tydeligt indebrændte Sønderjyske-stopper Christian "Greko" Jakobsen blev interviewet efter kampen. Han havde svært ved at lægge skjul på, at der var en mulighed for, at Sønderjyske ikke ville vinde kampen. Et tab placerede nemlig klubben bedre i et efterfølgende nedrykningsspil på grund af Superligaens omdiskuterede nedrykningsregler.

På Twitter nåede Sønderjyske i løbet af den kontroversielle kamp at poste et jubel-tweet, da FCM scorede i det 89" minut - men det blev hurtigt slettet igen. Flere brugere nåede dog at tage et screenshot, og nu riskerer Sønderjyske at få en sag på nakken.