Nyheder

Prins Nikolai får modelkontrakt

Prins Joachim og Alexandras ældste søn har fået et usædvanligt arbejde ved siden af studierne. Modelbureauet Scoop Models bekræfter tilknytningen.

Han er ung, fotogen - og så er han kongelig.

Men Prins Nikolai kan udover elev på Herlufsholm Kostskole nu også skrive model på visitkortet.

At gå modelvejen er sket med fuld forældreopbakning. Da Prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn blev fotograferet iklædt Burberrys klassiske tern og snit under et modeshow i London, var det med forældrenes velsignelse.

- Beslutningen om prøve sig selv af er taget med forældrenes fulde opbakning, lyder det fra grevinde Alexandras sekretær, Helle von Wildenrath Løvgren, til TV 2.

Myndig uden årspenge fra staten

I august fyldte prins Nikolai 18 år, og dermed blev han myndig uden udsigten til at skulle modtage apanage, altså årspenge fra staten.

Derfor giver jobbet som model en kærkommen mulighed for dels at tjene lidt penge selv, dels snuse lidt til en helt anden verden end studiernes.

- Det er ikke en karriere, prins Nikolai som sådan satser på. Det er i første omgang et studenterjob, som giver ham mulighed for også at prøve noget andet, siger Helle von Wildenrath Løvgren.

Modelbureau vil være diskret

Der var altså ikke tale om en engangsforestilling, da prins Nikolai for nylig blev trukket op af frakkelommen som et overrumplende trumfkort for Burberry under London Fashion Week.

Hos Scoop Models bekræfter man, at manden med det blå blod i årerne er tilknyttet bureauet.

- Det er os, der har formidlet kontakten mellem prins Nikolai og Burberry. Og jeg kan også bekræfte, at han er hos os, siger Bente Lundquist, som ellers ikke har den store lyst til at knytte yderligere kommentarer til det kendte modelbureaus royale es.

- Jeg vil gerne være lidt diskret om det, så udover at bekræfte Nikolais tilknytning har jeg ikke så meget mere at sige, lyder det fra modeldirektøren.

Da det stod klart, at prins Nikolai havde gået catwalk i London, var andre klar med en vurdering af ham som ansigt i Burberrys tern.

- Typemæssigt passer han ret godt ind i Burberrys herremodeller. Og når det er sagt, så har Burberry altid været god til at spotte talenter fra forskellige universer, lød det fra Go’ Morgen Danmarks modeekspert Sille Henning efter prins Nikolais modeldebut.