Prins Henrik

Kun én ven var på plads i kirken - og det var prins Henriks eget ønske

Erhvervsmanden Fritz Schur sad som den eneste af Prinsens venner blandt den nære familie til bisættelsen.

Prins Henriks familie fra Danmark og Frankrig - samt repræsentanter fra det officielle Danmark og hoffet - deltog tirsdag i Prinsens bisættelse fra Christiansborg Slotskirke.

Inde i kirken var de inviterede delt op, sådan at familien sad til venstre for båren, og de øvrige sad på stolerækkerne til højre. 

Men med én undtagelse. Prins Henriks nære ven, erhvervsmanden Fritz Schur, sad nemlig blandt familien. 

Fritz Schur var inviteret som Prinsens tætte ven, og det skete efter ønske fra Prinsen, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til TV 2.

Fritz Schur var dermed den eneste af Prinsens venner, der deltog i den kirkelige bisættelse. 

Til bisættelsen blev pladserne til højre for båren fyldt op først, da alle inviterede ventede på kongefamilien, der, traditionerne tro, ankom som de sidste.

Det betød også, at Fritz Schur måtte sidde alene, før de kongelige og den franske familie ankom til kirken.

Andre kendte venner af Prinsen deltog dagen før i en mindehøjtidelighed. Her var blandt andet modemanden Erik Brandt, musiker Eddie Skoller og Hillingsø-familien til stede.

Tæt med kronprinsparret

Det undrer ikke Billed-Bladets hofreporter, journalist Trine Larsen, at Fritz Schur som den eneste ven deltog i bisættelsen.

- Fritz Schur har været en nær ven af Prinsen, og de har tilbragt meget tid sammen. Han har blandt andet brugt sin sommerferie på at sejle med Prinsen på Kongeskibet Dannebrog i sommeren 2016, siger hun.

Ifølge Trine Larsen var det tætte bånd til familien også en årsag til, at Fritz Schur sad til venstre for båren:

- Han var tæt på Prinsen, men også meget tæt på hans familie – især kronprinsparret og deres børn, som han har inviteret med i Tivoli og flere gange i Eventyrteatret (hvor han er næstformand i bestyrelsen, red.).

Ven og kammerherre

Fritz Schur delte mange interesser med prins Henrik. De to spillede bridge sammen og var jagtkammerater. I maj sidste år tog de sammen på bukkejagt på Bornholm.

De fleste kender erhvervsmanden Fritz Schur for hans mange bestyrelsesposter - blandt andet som formand for bestyrelsen for energiselskabet DONG.

Han har også flere titler ved hoffet. Han er både kammerherre og kommandør af Kongeskibet Dannebrog.