Dagens overblik

Dronningen sagde tak til danskerne - og kulden er på vej til Danmark

Godaften.

TV 2 Nyhederne har samlet onsdagens vigtigste historier til dig.

Dronningens besked til danskerne: Tak for jeres varme

For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse.

Dronning Margrethe

Sådan skriver dronning Margrethe i dag i en hilsen til de mange danskere, som støttede op om kongefamilien i forbindelse med prins Henriks bisættelse. Læs resten af ordene fra Dronningen her.

Blomster til ære for prins Henrik flyttes til mindepladser i Aarhus og København

Mange, mange danskere lagde blomster, bamser og tegninger til ære for afdøde prins Henrik. Blomster fra Amalienborg og Fredensborg er i dag blevet fragtet til Kastellet i København i fire lastbiler, så de kan placeres ved monumentet for Danmarks internationale indsatser.

Det vækker stor respekt fra Jakob Dyhr, som er sikkerhedsofficer ved Kastellet. Han kalder det en "strålende gestus".

I Aarhus vil blomster fra Marselisborg Slot placeres ved flagpladsen i Mindeparken. Derudover har Dronningen udtrykkeligt bedt om at bevare bamser og tegninger. Læs mere her.

Bevægelse af unge mennesker vil stoppe vold med våben i USA

Amerikanske skoleelever er gået på gaden for at råbe politikerne i landet op, fordi de vil have ændret våbenlovgivningen. Det gælder blandt andre elever fra det gymnasium i Florida, som i sidste uge blev ramt af en skolemassakre. 

Vi bliver de børn, man læser om i lærebøgerne. Ikke fordi vi er en del af statistikken over masseskyderier. Men fordi vi bliver det sidste masseskyderi

Emma Gonzales, overlevede skolemassakren i Florida

Bevægelsen får blandt andet økonomisk støtte fra amerikanske kendisser som talkshowværten Oprah Winfrey og skuespilleren George Clooney. Onsdag aften skal udvalgte fra bevægelsen mødes med præsident Donald Trump. Læs mere her.

UNICEF er løbet tør for ord til at beskrive volden i Syrien

FN's børneorganisation UNICEF lagde i går 10 tomme linjer ud på dens hjemmeside. De 10 tomme linjer var efterfulgt af en fodnote med en besked fra organisationens chef i Mellemøsten:

Vi har ikke længere ord til at beskrive børns lidelser og vores egen harme. Har de parter, som er skyld i lidelserne, stadig ord til at retfærdiggøre deres barbariske handlinger?

Geert Cappelaere, chef for UNICEF i Mellemøsten og Nordafrika

Den tomme meddelelse kommer efter særdeles voldsomme kamphandlinger i Syrien de seneste dage. Især byen Ghouta har været hårdt ramt af bombardementer, som også er gået ud over børn. 

Mindst 250 mennesker har mistet livet på 48 timer, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

ADVARSEL - Stærke billeder: I denne artikel har vi samlet nogle af de voldsomme billeder fra Syrien, der lige nu vækker voldsom forargelse i det internationale samfund. Find artiklen her.

Kulden kommer

Vi runder dagens overblik af med en af de kolde nyheder. For selvom krydsene i kalenderen burde indikere forår og lidt mere varme, så er der noget helt andet vejr på vej til os. Computermodellerne er helt og aldeles enige om, at det bliver betydeligt koldere frem mod weekenden.

I begyndelsen af næste uge kommer der sågar også frost, så man kan godt begynde at finde vintertøjet frem igen. Nogle steder kan der også komme sne. Få overblikket over de kolde prognoser ved at trykke lige her

Hvad synes du?

Vi tester i øjeblikket dette nye overblik. Vi værdsætter din mening.

Føler du, at du har fået et godt overblik over dagens nyheder?
Ville du foretrække et overblik fra morgenstunden i stedet for kl. 20.50