Prins Henrik

Kongefamilien stod sammen i sorgen

Dronning Margrethe havde sine sønner, svigerdøtre og børnebørn ved sin side ved bisættelsen af prins Henrik.

Det var en tydeligt rørt kongefamilie, der fik sendt prins Henriks båre afsted. 

10 officerer bar prins Henriks båre ud fra Christianborg Slotskirke og hen til den ventende rustvogn efter bisættelsen. Det skete til taktslagene fra Hartmanns ’Sørgemarch for Thorvaldsen’.

Efter båren fulgte dronning Margrethe, kronprins Frederik med kronprinsesse Mary og deres fire børn, samt prins Joachim og prinsesse Marie med børn. 

Her stod hele kongefamilien samlet.

Inden kisten blev båret ud havde familien haft et stille øjeblik uden kameraer, hvor de kunne sige deres sidste farvel til deres ægtemand, far og bedstefar.

Ude foran Christiansborg Slotskirke stod Kronprins Frederik ved sin mors højre side.

Foran ham stod 12-årige prins Christian, kronprinsparrets ældste og nummer to i den danske tronarvefølge efter sin far, der også var mærket af den sørgelige begivenhed.

Helt til højre for Dronningen stod kronprinsesse Mary med de tre yngste - prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Følelseladet prinsesse

Prins Joachim og prinsesse Marie stod ved Dronningens anden side. Forrest stod parrets yngste - prins Henrik og prinsesse Athena.

Det ældste barnebarn, prins Nikolai, stod skråt bag ved sin far og farmor, og ved hans side stod prins Felix. Begge er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra, som også var til stede ved bisættelsen.

Blev sendt afsted til honnørmarch

En sammensat æresvagt bestående af repræsentanter fra hæren, søværnet og flyvevåbnet stod på fortovet på den anden side af Christiansborg Slotskirke. 

Da båren var lagt til rette i rustvognen, kørte den fra slotskirken til tonerne af ’Prins Henriks Honnørmarch’, som er komponeret af Preben Beyer i 1967 som en bryllupsgave til Dronningen og prins Henrik. 

Efter bisættelsen blev flagene igen sat på hel stang.

Hoffet er dog stadig i officiel hofsorg indtil den 14. marts, hvilket betyder, at kongefamilien deltager i ganske få arrangementer og ingen af underholdende karakter.