Prins Henrik

Cirka 60 gæster deltager ved prins Henriks bisættelse

Repræsentanter fra den franske familie og det officielle Danmark deltager i Prinsens bisættelse.

Omkring 60 gæster deltager ved ceremonien i Christiansborg Slotskirke, når prins Henrik bisættes tirsdag formiddag.

Udover kongefamilien deltager repræsentanter fra den franske familie, repræsentanter fra det officielle Danmark og repræsentanter fra hoffet.

Det oplyser kongehuset. Samtidig er tidsplanen for bisættelsen blevet offentliggjort.

Det bliver ikke oplyst, hvem gæsterne er. Tidligere har Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og statsminister Lars Løkke Rasmussen fortalt, at de er indbudt.

Sådan forløber bisættelsen

Prins Henrik døde tirsdag den 13. februar klokken 23.18. Han sov stille ind på Fredensborg Slot.

Dagen efter oplyste kongehuset, at prins Henrik skal bisættes tirsdag den 20. februar ved en mindre ceremoni for den nærmeste familie og få andre.

Bisættelsen starter ved, at gæsterne ankommer til Christiansborg Slotskirke i København klokken 10.30. Programmet er herefter:

  • 10.43 Den kongelige familie ankommer til kirken.
  • 11.00 Den kirkelige ceremoni begynder.
  • 11.45 Den kirkelige ceremoni er slut. Den kongelige familie forlader slotskirken. Derefter vil der være en privat sammenkomst på Amalienborg.
  • 12.00 Gæsterne forlader Christiansborg Slotskirke.

Under ceremonien vil den kongelige familie være samlet i den ene side af kirken og de øvrige gæster i den anden side.

Københavns Drengekor synger i kirken.

Efterfølgende bliver Prinsens kiste båret ud af kirken og anbragt i en rustvogn, der kører afsted. Alle flag går på hel stang.

Prinsens kiste blev i fredags båret ind i Christiansborg Slotskirke af 10 officerer fra Den Kongelige Livgarde. De samme officerer bærer kisten ud og kører efter rustvognen for at bære kisten helt til slut.

14.000 forbi kisten

Prins Henrik har lørdag og søndag ligget på en forhøjning i slotskirken, hvor offentligheden har haft mulighed for at passere forbi den lukkede kiste. Det fortsætter igen mandag fra klokken 15 til klokken 19. Knap 14.000 har været forbi kisten de to første dage.

Den franske familie har mandag formiddag været til castrum doloris. Det samme har familien fra Berleburg.

Mandag vil der være en mindehøjtidelighed for cirka 200 gæster. Gæstelisten er ikke offentliggjort. Det står dog klart, at gæsterne udgøres af personer, der stod Prinsen nært - herunder gudbørn og repræsentanter fra prins Henriks mange protektioner.

- Prins Henrik var involveret i rigtig mange forskellige protektioner. Det er alt fra Københavns Drengekor, som kommer til at synge ved bisættelsen, til Dansk Kennel Klub, som sender en repræsentant, fortæller TV 2s Lisbeth Davidsen, som står foran Christiansborg Slotskirke.

Det har ikke været muligt for TV 2 at få oplyst, om kongefamilien deltager ved mandagens højtidelighed.