Prins Henrik

Kun blomster fra den nære familie i kirken – på Dronningens står blot ’Daisy’

Det er et smukt syn, der møder de danskere, der har taget turen til Prinsens 'castrum doloris'. Men deres medbragte blomster må ikke ligge ved båren.

Lørdag strømmede danskerne til fra alle kanter af landet for at sige et sidste farvel til prins Henrik i Christiansborg Slotskirke.

Mange af de besøgende havde medbragt blomster til Prinsens 'castrum doloris'. De må dog ikke blive placeret ved båren i kirken, men bliver i stedet lagt i våbenhuset.

Rundt omkring Prinsen ligger traditionen tro kun blomsterkranse fra den nærmeste familie.

En krans fra 'Daisy'

Op ad det purpur-klæde, der dækker forhøjningen, hvor båren er placeret, hviler to kranse i blå og røde nuancer. De er henholdsvis fra kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie.

Foran dem ligger en krans med lilla blomster fra Prinsens børnebørn. ”Grand Papa” står der med svungne bogstaver på silkebåndet.

Allerforrest ligger en stor, hvid krans. Den er fra Dronningen - "Daisy", står der blot på det hvide bånd. Et kælenavn, der blandt andre blev brugt af prins Henrik privat.

Derudover er der også placeret kranse på begge sider af forhøjningen. På højre side står to fra den græske kongefamilie og til venstre ligger en fra prinsesse Benedikte.

Skal hvile til søs og i haven

Det var også den nærmeste familie, der var de første til at besøge Prinsen, inden der blev åbnet for offentligheden lørdag.

Her trodsede 5081 mennesker kulden og stillede sig op i den mange meter lange kø.

Kirken vil ligeledes være åben for gæster, der ønsker at besøge prins Henrik en sidste gang, søndag klokken 12 til 19 og mandag i tidsrummet klokken 15 til 19.

Tirsdag vil han efter eget ønske blive bisat fra Christiansborg Slotskirke, hvorefter den ene halvdel af hans aske skal spredes i de danske farvande. Den anden halvdel skal lægges i jorden i slotshaven på Fredensborg Slot.