Prins Henrik

Her kan du sende en sidste hilsen til prins Henrik

Fra lørdag bliver det muligt at tage afsked med Prinsen i Christiansborg Slotskirke.

Prins Henrik blev fredag aften kørt fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke, hvor mange danskere var troppet op for at følge den korte kørertur igennem Københavns gader og få et sidste glimt af Prinsens kiste.

Man kan dog stadig nå at sige farvel til prins Henrik.

Indtil på mandag kan offentligheden nemlig besøge Christiansborg Slotskirke, hvor kisten står castrum doloris, hvilket vil sige, at den lukkede kiste står fremme. Har kan man i et adstadigt tempo passere kisten.

Lørdag er der åbent fra klokken 15.00 til 19.00, søndag fra klokken 12.00 til 19.00 og mandag fra klokken 15.00 til 19.00.

Flere danskere har allerede lagt blomster ved blandt andet Fredensborg Slot, Amalienborg, Gråsten Slot og Marselisborg Slot. 

Det vil også være muligt at medbringe blomster til Christiansborg Slotskirke, som man skal aflevere, inden man går ind. Kort til prinsen, tegninger og lignende vil blive indsamlet og viderebragt til kongefamilien.

Skriv en hilsen

Siden kongehuset offentliggjorde nyheden om prins Henriks død onsdag morgen, har det været muligt at skrive sig på kondolencelisterne.

Hvis man vil sende en sidste skriftlig hilsen til prins Henrik, er det stadig muligt.

Frem til tirsdag den 20. februar ligger der kondolencelister i porten i Det Gule Palæ i København i Amaliegade 18. Listerne vil være tilgængelige i tidsrummet klokken 9.00 til 17.00.

I Aarhus Rådhus er der også en kondolencebog, hvor borgere har mulighed for at skrive en sidste hilsen. Bogen lægges frem i foyeren indtil tirsdag 20. februar, og der vil være adgang fra klokken 8.00 til 17.00 på hverdage. Lørdag vil der være adgang fra klokken 9.00 til 14.00.

Ved Gråsten Slot i Sønderjylland og Marselisborg Slot ved Aarhus kan borgere ligeledes fra på tirsdag i tidsrummet 9.00 til 17.00 skrive en sidste hilsen til prins Henrik.

Der ligger også kondolencelister i Statsforvaltningens afdelinger uden for København. Det er i Nykøbing Falster, Odense, Ringkøbing, Ringsted, Rønne, Aabenraa, Aalborg og Aarhus.

Danskere i udlandet har ligeledes mulighed for at skrive sig på en kondolenceliste. Det kan man gøre på de danske ambassader samt visse konsulater.