Prins Henrik

Rørte prinser og familier mødte danskerne på Amalienborg

Danskernes hilsner førte både til smil og tårer hos kronprins Frederik, prins Joachim og deres familier.

Det var berørte, men fattede prinser, der sammen med deres familier, torsdag lige før middag bevægede ud foran Amalienborg for at kigge på de blomster, tegninger og hilsner, danskerne siden i går har lagt foran slottet for at ære prins Henrik.

Hele familien havde fulgt Prins Henriks båre i kortegen fra Fredensborg Slot og til Amalienborg torsdag formiddag.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og alle børn gik stille og i samlet flok forbi de mange buketter, og tog sig alle tid til at stoppe op for at læse de varme hilsner.

Nogle hilsner gav smil på læberne, og prinsesse Athena pegede også ivrigt på det, hun gerne ville have sin familie til at få øje på. 

Særligt prins Joachim blev tydeligt berørt og fik støtte af sin hustru, prinsesse Marie.

- Det var stort

Pia Hertz havde taget sine to børn med ind på Amalienborg for at lægge blomster, og pludselig fik de alle tre sig en ekstra oplevelse, da den kongelige familie bevægede sig ud på slotspladsen. 

- Det var stort at se kongefamilien komme herned blandt os andre og kigge på alt det, som befolkningen har lagt. Det var rørende, Pia Hertz til TV 2.

- Jeg synes, de tog det rigtig fint. Det er en svær tid. Jeg har selv lige mistet min far, det er jo ikke anderledes for dem end os andre, fortsætter hun. 

Sammen i sorgen

Sognepræsten Katrine Lilleør, som sad med i TV 2s studie, da prinserne mødte danskerne, kalder øjeblikket en opløftende stund for den kongelige familie. 

- Det er et tydeligt eksempel på, hvordan det er et løft, også for familien, med al den opmærksomhed og medfølelse som tilstrømmer dem fra danskernes side. Det kan man se, som de går der, siger Katrine Lilleør. 

- Det er en stund, hvor det at andre lider med en, gør at sorgen kan deles med flere og forbliver opløftende.

Frem til den 20. februar vil der fra klokken 9.00 til klokken 17.00 være opstillet kondolencelister i Det Gule Palæ på Amalienborg. Her kan man skrive en sidste hilsen til Prinsen, og hilsnerne vil herefter blive overleveret til kongefamilien.

Du kan også sende din sidste hilsen til prins Henrik. TV 2 overleverer dem alle til Kongehuset: