Dronningen besøgte igen alvorligt syg prins Henrik

Også en af Prinsens søstre har besøgt sin bror på hospitalet.

Dronning Margrethe ankom søndag eftermiddag til Rigshospitalet i København, hvor prins Henrik er indlagt.

Det er fjerde gang, hun besøger sin mand på hospitalet. Efter cirka en time forlod hun igen hospitalet samtidig med prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn.

Flere familiemedlemmer har også søndag besøgt Prins Henrik

Søndag formiddag ankom kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres fire børn, og derudover har Prinsens lillesøster Catherine de Monpezat besøgt sin bror på Rigshospitalet i København. Også prins Joachim besøgte med sin kone, prinsesse Marie, sin far.

Det oplyser kongehuset over for TV 2.

Det er uvist, hvor lang tid Prinsens søster besøgte sin bror, som siden slutningen af januar har været indlagt på Rigshospitalet, efter han blev syg på en rejse til Egypten. Men kronprinsparret og deres børn var på Riget i en times tid.

Catherine de Monpezat rejste i weekenden mod Danmark for at besøge sin storebror (arkivfoto).
Catherine de Monpezat rejste i weekenden mod Danmark for at besøge sin storebror (arkivfoto). Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix

Kronprins rejste hjem fra vinter-OL

Kongehuset har tidligere på ugen oplyst, at Prinsen havde en godartet tumor i venstre lunge. Få dage senere lød meldingen, at hans tilstand var "alvorligt forværret".

Det er ikke kun Catherine de Monpezat, der har rejst til Danmark for at besøge prins Henrik. Kort efter kongehuset oplyste, at prins Henriks tilstand var "alvorligt forværret", rejste kronprins Frederik i al hast hjem fra vinter-OL i Sydkorea.

Han besøgte sin far sammen med sin hustru, kronprinsesse Mary, og dronning Margrethe, lige efter han landede i Danmark.

Hele kongefamiliens besøg til Rigshospitalet lørdag eftermiddag Video: Esther Margrethe Lynard

Kongefamilien samlet hos prins Henrik

Lørdag eftermiddag var den kongelige familie for første gang samlet på Rigshospitalet.

Dronning Margrethe ankom først, herefter kronprins Frederik med Kronprinsessen og deres fire børn, ligesom prins Joachim og prinsesse Marie ankom med deres børn.

Efter cirka tre kvarters besøg forlod kongefamilien igen Rigshospitalet. 

Prins Henriks sygdomsforløb
2018
13. februar
Sov stille ind
Omgivet af Dronningen og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, sov prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot. Han blev 83 år. 
13. februar
Flyttet til Fredensborg Slot
I en pressemeddelelse oplyser Kongehuset, at prins Henrik er flyttet fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.
Her ønsker han at tilbringe sin sidste tid, fortælles det.
Prinsens tilstand er fortsat alvorlig.
9. februar
Tilstand alvorligt forværret
I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henriks tilstand desværre er "alvorligt forværret."

Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med vinter-OL, og er på vej til Danmark.
2. februar
Tumor i venstre lunge
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. "Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet," skriver Kongehuset.

Kongehuset oplyser videre, at prins Henrik "i dag vil blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion."

Ifølge kongehuset skulle prins Henrik tage ophold på Fredensborg Slot efter udskrivelsen fra Rigshospitalet på en ikke nærmere angivet dato.
28. januar
Indlagt efter rejse til Egypten
Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet i forlængelse af sygdom opstået på en rejse i Egypten.

Prinsen blev ifølge kongehuset "nogle dage før" indlagt på et hospital i Egypten og er "kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet." 
2017
6. september
Prins Henrik lider af demens
I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henrik har fået konstateret demens: 

"Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen."
13. august
Tiltagende smerter i højre ben
Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben efter den operation, som prins Henrik fik foretaget i midten af juli, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Prinsen bliver behandlet medicinsk og "der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt," lyder det.

Prins Henrik blev udskrevet fra Rigshospitalet den 22. august.
17. juli
Operation i lysken
Kongehuset oplyser, at prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar på grund af forsnævringer på pulsårerne.
14. juli
Overført til Skejby Sygehus
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet overført til Skejby Sygehus i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.
13. juli
Infektion i benet
Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet.
2013
Opereret for kuskefingre
Prins Henrik er flere gange blevet opereret for kuskefingre.
2008
Problemer med den ene skulder
Prins Henrik bliver i juli opereret for problemer i den ene skulder.
2007
Bronkitis
Under et besøg i Sydkorea får prins Henrik bronkitis, og han bliver indlagt på et militærhospital i Seoul.
2006
Fald på Malta
Under et besøg på Malta falder prins Henrik og kommer galt af sted med det ene ben. Det efterlod et sår på skinnebenet, som ikke ville hele.
1997
Frygt for lungekræft
Prins Henrik bliver i sommeren 1997 undersøgt for lungekræft. Det blev senere udelukket, men problemerne med lungerne fik efterfølgende prins Henrik til at stoppe med at ryge.
1995
Prins Henrik bliver opereret for en diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg.