Prins Henrik

Kongefamilien var samlet hos prins Henrik

I tre kvarter var Dronningen, kronprinsparret, prins Joachim og resten af den nærmeste familie på besøg hos prins Henrik på Rigshospitalet.

Hele den kongelige familie var lørdag eftermiddag samlet på Rigshospitalet, hvor den alvorligt syge prins Henrik ligger indlagt.

Dronning Margrethe ankom først, herefter kronprins Frederik med Kronprinsessen og deres fire børn, ligesom prins Joachim og prinsesse Marie ankom med deres børn.

Efter cirka tre kvarters besøg har kongefamilien igen forladt Rigshospitalet. Dronning Margrethe er taget tilbage til Fredensborg Slot, mens kronprinsparret er samlet med familien på Amalienborg i København.

Følgende fra kongefamilien var på besøg:

 • Dronning Margrethe
 • Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres fire børn: Prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent, prinsesse Josephine
 • Prins Joachim og prinsesse Marie
 • Prins Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix
 • Prins Joachim og prinsesse Maries datter prinsesse Athena

Prins Joachim og prinsesse Maries søn prins Henrik var ikke med på hospitalet.

Det var Dronningens tredje besøg hos prins Henrik, og det samlede besøg fra familien kommer efter en dag, hvor prins Joachim allerede har været forbi hospitalet én gang tidligere sammen med sine to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix.

Her varede besøget godt en time.

Ud over den nærmeste familie var hofmarskal Michael Ehrenreich også til stede på Rigshospitalet lørdag formiddag.

Kronprins hastet hjem fra Sydkorea

Kronprins Frederik er hastet hjem fra vinter-OL i Sydkorea, efter kongehuset fredag oplyste, at prins Henriks tilstand er "alvorligt forværret".

Kort tid efter Kronprinsen landede i Danmark fredag aften, besøgte han prins Henrik på Rigshospitalet sammen med sin hustru, kronprinsesse Mary, og dronning Margrethe.

Den 83-årige prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden den 28. januar, efter han blev syg på en rejse til Egypten.

Her havde han siden den 4. januar været i Sharm El Sheik, hvor han i mange år har kendt hotelejer Enan el Galaly.

Kongehuset oplyste den 6. februar, at Prinsen havde en godartet tumor i den venstre lunge, men fredag var tilstanden altså forværret.

Kongehuset har ikke ønsket at uddybe, hvad prinsen fejler, eller hvad der er årsagen til den forværrede tilstand.

Prins Henriks sygdomsforløb

 1. 2018

  1. Sov stille ind

   Omgivet af Dronningen og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, sov prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot. Han blev 83 år. 

  2. Flyttet til Fredensborg Slot

   I en pressemeddelelse oplyser Kongehuset, at prins Henrik er flyttet fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.

   Her ønsker han at tilbringe sin sidste tid, fortælles det.

   Prinsens tilstand er fortsat alvorlig.

  3. Tilstand alvorligt forværret

   I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henriks tilstand desværre er "alvorligt forværret."

   Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med vinter-OL, og er på vej til Danmark.

  4. Tumor i venstre lunge

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. "Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet," skriver Kongehuset.

   Kongehuset oplyser videre, at prins Henrik "i dag vil blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion."

   Ifølge kongehuset skulle prins Henrik tage ophold på Fredensborg Slot efter udskrivelsen fra Rigshospitalet på en ikke nærmere angivet dato.

  5. Indlagt efter rejse til Egypten

   Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet i forlængelse af sygdom opstået på en rejse i Egypten.

   Prinsen blev ifølge kongehuset "nogle dage før" indlagt på et hospital i Egypten og er "kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet." 

 2. 2017

  1. Prins Henrik lider af demens

   I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henrik har fået konstateret demens: 

   "Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen."

  2. Tiltagende smerter i højre ben

   Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben efter den operation, som prins Henrik fik foretaget i midten af juli, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

   Prinsen bliver behandlet medicinsk og "der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt," lyder det.

   Prins Henrik blev udskrevet fra Rigshospitalet den 22. august.

  3. Operation i lysken

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar på grund af forsnævringer på pulsårerne.

  4. Overført til Skejby Sygehus

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet overført til Skejby Sygehus i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.

  5. Infektion i benet

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet.

 3. 2013

  1. Opereret for kuskefingre

   Prins Henrik er flere gange blevet opereret for kuskefingre.

 4. 2008

  1. Problemer med den ene skulder

   Prins Henrik bliver i juli opereret for problemer i den ene skulder.

 5. 2007

  1. Bronkitis

   Under et besøg i Sydkorea får prins Henrik bronkitis, og han bliver indlagt på et militærhospital i Seoul.

 6. 2006

  1. Fald på Malta

   Under et besøg på Malta falder prins Henrik og kommer galt af sted med det ene ben. Det efterlod et sår på skinnebenet, som ikke ville hele.

 7. 1997

  1. Frygt for lungekræft

   Prins Henrik bliver i sommeren 1997 undersøgt for lungekræft. Det blev senere udelukket, men problemerne med lungerne fik efterfølgende prins Henrik til at stoppe med at ryge.

 8. 1995

  1. Prins Henrik bliver opereret for en diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg.