Prins Henrik

Dronningen har besøgt prins Henrik på Rigshospitalet

Også prins Joachim og hans to ældste sønner har været forbi for se prins Henrik, hvis tilstand er forværret.

Rigshospitalet har fredag haft besøg af næsten hele prins Henriks nære familie. 

Efter kongehusets udmelding om, at prinsens helbred var "alvorligt forværret", er medlemmerne af det danske kongehus løbende ankommet for at besøge ham på sengelejet.

Fredag eftermiddag var først prins Joachim og hans to ældste sønner, prins Felix og prins Nikolai forbi, og kort efter kunne dronning Margrethe ses stige ud af den sorte kronebil ved hospitalets bagindgang.  

Kronprins Frederik haster hjem fra OL

Efter cirka en time forlod de royale familiemedlemmer igen hospitalet. 

Fredag formiddag var også kronprinsesse Mary forbi for at besøge prins Henrik. Med sig havde hun kronprinsparrets to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella.

Den 83-årige prins har været indlagt siden den 28. januar. Her ankom han med fly fra feriedestinationen Sharm el-Sheikh i Egypten, da han var blevet alvorligt syg på turen.

Men også inden da stod det klart, at prinsens helbred var skrantende. 

I kongehusets kortfattede udmelding fredag fremgik det desuden, at også kronprins Frederik nu er på vej hjem fra Sydkorea for at besøge sin far. Han har været på officielt besøg i landet i forbindelse med vinter-OL i Pyeongchang.  

- En livsglad svigerfar

Udover de mange besøg på Rigshospitalet, har grevinde Alexandra også udtrykt sin medfølelse med familien i forbindelse med prins Henriks indlæggelse. Det skriver BT, som har været i kontakt med hendes sekretær per mail.

Grevinden blev skilt fra prins Joachim i 2005, men opbyggede gennem deres 10 år lange ægteskab et venskabeligt forhold til sin daværende svigerfar. Et forhold, som hun og hendes to sønner, prins Felix og prins Nikolai, værdsætter meget:

- Prins Henrik betyder og har altid betydet utroligt meget for dem alle tre både som en omsorgsfuld og nærværende grand pap. Men også som en støttende, humoristisk og livsglad svigerfar/ven for Grevinden, står der blandt andet i mailen til BT.

Kongehuset har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger, lyder det. 

I listen herunder er prins Henriks sygdomsforløb op til kongehusets udmelding ridset op:

Prins Henriks sygdomsforløb

 1. 2018

  1. Sov stille ind

   Omgivet af Dronningen og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, sov prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot. Han blev 83 år. 

  2. Flyttet til Fredensborg Slot

   I en pressemeddelelse oplyser Kongehuset, at prins Henrik er flyttet fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.

   Her ønsker han at tilbringe sin sidste tid, fortælles det.

   Prinsens tilstand er fortsat alvorlig.

  3. Tilstand alvorligt forværret

   I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henriks tilstand desværre er "alvorligt forværret."

   Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med vinter-OL, og er på vej til Danmark.

  4. Tumor i venstre lunge

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. "Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet," skriver Kongehuset.

   Kongehuset oplyser videre, at prins Henrik "i dag vil blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion."

   Ifølge kongehuset skulle prins Henrik tage ophold på Fredensborg Slot efter udskrivelsen fra Rigshospitalet på en ikke nærmere angivet dato.

  5. Indlagt efter rejse til Egypten

   Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet i forlængelse af sygdom opstået på en rejse i Egypten.

   Prinsen blev ifølge kongehuset "nogle dage før" indlagt på et hospital i Egypten og er "kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet." 

 2. 2017

  1. Prins Henrik lider af demens

   I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henrik har fået konstateret demens: 

   "Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen."

  2. Tiltagende smerter i højre ben

   Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben efter den operation, som prins Henrik fik foretaget i midten af juli, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

   Prinsen bliver behandlet medicinsk og "der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt," lyder det.

   Prins Henrik blev udskrevet fra Rigshospitalet den 22. august.

  3. Operation i lysken

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar på grund af forsnævringer på pulsårerne.

  4. Overført til Skejby Sygehus

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet overført til Skejby Sygehus i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.

  5. Infektion i benet

   Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet.

 3. 2013

  1. Opereret for kuskefingre

   Prins Henrik er flere gange blevet opereret for kuskefingre.

 4. 2008

  1. Problemer med den ene skulder

   Prins Henrik bliver i juli opereret for problemer i den ene skulder.

 5. 2007

  1. Bronkitis

   Under et besøg i Sydkorea får prins Henrik bronkitis, og han bliver indlagt på et militærhospital i Seoul.

 6. 2006

  1. Fald på Malta

   Under et besøg på Malta falder prins Henrik og kommer galt af sted med det ene ben. Det efterlod et sår på skinnebenet, som ikke ville hele.

 7. 1997

  1. Frygt for lungekræft

   Prins Henrik bliver i sommeren 1997 undersøgt for lungekræft. Det blev senere udelukket, men problemerne med lungerne fik efterfølgende prins Henrik til at stoppe med at ryge.

 8. 1995

  1. Prins Henrik bliver opereret for en diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg.