Danmark har talent

Kultsanger ramt af 28 blodpropper - men han vidste det slet ikke

Chris Hart, der lørdag genbesøgte 'Danmark har talent', er i øjeblikket sengeliggende efter et voldsomt sygdomsforløb.

For anden gang stillede manden med de velfriserede lokker sig lørdag aften op på scenen i 'Danmark har talent' for at synge dansktopsange.

Men mens hans auditionrunde blev vist på tv-skærmen, lå Chris Hart selv hjemme i sengen i Sønderjylland. 

Denne uge har nemlig været særdeles slem for sangeren, der efter sin første audition i 2015, nærmest opnåede kultstatus og flere gange har været med i tv-programmet 'Natholdet'. 

Det viser sig, at Chris Hart har haft en række blodpropper - uden at han selv var klar over det.

De sidste tre til fire uger har han haft mange smerter, men det var noget, han fandt undskyldninger for. Han troede, det var en form for halsbrand.

- Jeg har aldrig været syg, så jeg troede, det var sure opstød og lidt trykken for brystet, siger han.

Derfor tog Chris Hart i stedet blot en panodil hver gang, han havde ondt. Men på et tidspunkt var det så slemt, at han tog otte piller på én gang. Det føltes, som om nogen sad ovenpå hans bryst. 

- De to sidste gange var så forfærdelige, at jeg troede, jeg skulle dø. Jeg var fuldstændig lam, siger sangeren, der også har beskrevet forløbet på sin Facebookprofil.

Ifølge Hjerteforeningen skal man straks ringe 1-1-2, hvis man oplever symptomer på en blodprop i hjertet.

Symptomer på en blodprop i hjertet

En blodprop i hjertet giver som regel kraftige smerter i brystet. Smerterne er individuelle og kan opleves som pludselig trykken og/eller smerte i brystet. Smerten eller ubehaget kan minde om hjertekrampe, men modsat hjertekrampe varer smerterne eller ubehaget ved i mere end få minutter, også når man er i hvile.

Hvis du oplever symptomer på en blodprop i hjertet, skal du straks ringe 1-1-2.

Kilde: Hjerteforeningen

Skal lære at læse kroppen

Til sidst førte de alvorlige smerter til et lægebesøg og efterfølgende en hasteambulancekørsel til hospitalet i Aabenraa og senere Odense Universitetshospital.

Han har fået at vide, at det drejer sig om 28 blodpropper, og det kunne være gået grueligt galt.

Mandag fik kultsangeren foretaget en ballonudvidelse, som skal gøre blodforsyningen til hjertet bedre. Samtidig er han hensat til at tage en række piller - nogle af dem resten af livet. 

Derfor tager Chris Hart den med ro i øjeblikket, men han håber, at han kan være klar til fremtidige optrædener om en måneds tid. 

- Jeg kommer mig da igen, men jeg skal lige lære at læse min krop lidt mere, siger han om den chokerende oplevelse. 

Chris Hart viser her slangerne frem, som han blev koblet til på sygehuset.

Blev booket fra hospitalssengen

Auditionrunderne til 'Danmark har talent' blev optaget i august, og her sendte dommerne ikke Chris Hart videre, ligesom han heller ikke gik videre den første gang, han var med. 

- Jeg vidste godt, at jeg ikke ville vinde, for jeg er for gammel til det pjat, siger sangeren, der er i begyndelsen af halvfjerdserne. 

Dog ville han gerne have prøvet at nå videre til næste runde.

Udover TV 2-programmerne har Chris Hart været med i TV Glad otte gange og på DK4 Bingo 12 gange, og han er optimistisk omkring at skulle tilbage på scenen igen. 

- Efter jeg er kommet på hospitalet, er jeg blevet booket to gange. Jeg er glad for, at jeg får lov til at synge, og at der er nogen, der gider at høre på mig, siger dansktopsangeren, der ofte optræder til by- og firmafester og på plejehjem.

Her kan du se Chris Hart under et af sine besøg i 'Natholdet' -  og høre mere om ham, da han første gang stillede op i  'Danmark har talent' i 2015. 

Han får mange fanbreve. Især fra kvinder. Video: Nina Brorson