Ubådssagen

Kim Walls forældre har oprettet fond i datterens navn

Fonden har indtil videre indsamlet knap en million kroner.

Kim Walls forældre har oprettet en fond i datterens navn. Det gjorde de, efter hun mistede livet tilbage i august ombord på Peter Madsens ubåd.

Fonden har til formål at hjælpe modige kvindelige journalister.

- Der kommer sikkert anker og diskussioner, og det er smerteligt, når alle detaljer kommer frem, uanset hvor offentlig retssagen bliver. Men trods alt finder de trøst og en vis glæde i at få lov til at nævne hendes navn i den efterhånden ganske store fond, fortæller forældrenes præst Gustaf Centervall, der er talsmand for parret, til TV 2.

Parteret af Peter Madsen

Kim Wall sejlede i august 2017 ud med Peter Madsen i hans ubåd. Efter flere måneders eftersøgning stod det klart, at Kim Wall var blevet parteret – en forbrydelse, som Peter Madsen erklærer sig skyldig i.

Kim Walls forældre har været stærkt påvirket af sagen, men i den oprettede fond har de fundet en form for trøst, fortæller Gustaf Centervall:

- De kan ikke få hende tilbage i dette liv, men i hendes navn kan de gøre noget, som hun ville gøre. Nemlig at støtte kvindelige journalister.

Fonden blev stiftet tilbage i september 2017 og har indtil videre indsamlet 150.000 dollars, hvilket svarer til knap en million kroner.

Død er stadig et mysterium

Hvad der præcis skete på ubåden er fortsat et mysterium, men tirsdag kom der nye informationer i sagen på et pressemøde og i et anklageskrift.

På pressemødet fortalte specialanklager Jakob Buch-Jepsen, at Peter Madsen blandt andet bliver tiltalt for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod Kim Wall.

- Først og fremmest er man nået frem til, at han er strafegnet, og så konkluderer man endvidere, at han ved domfældelse kan idømmes en forvaringsstraf, og det er jo på grund af hans personlighed, og fordi man har den vurdering, både fra Retspsykiatrisk Kliniks side og fra Retslægerådet, at hans personlighed gør, at han kan udgøre en væsentlig og nærliggende fare for andres liv, helbred eller velfærd, sagde Jakob Buch-Jepsen.

Nægter at være skyldig i drab

Peter Madsen har tidligere tilstået partering og usømmelig omgang med lig, men nægtet at der skulle være foregået noget seksuelt, eller at han skulle være skyldig i drab.

Forsvarer Betina Hald Engmark oplyser til TV 2, at hun tirsdag har besøgt Peter Madsen i fængslet. De har talt om anklageskriftet, og hvad der nu skal ske. 

- Hans stillingtagen er uændret, siger Betina Hald Engmark.