De største øjeblikke

Derfor endte tv-vært med at synge ny landsholdssang

Oprindeligt var det medvært Cecilie Frøkjærs idé, at det var Cecilie Beck, som skulle synge sangen.

Når det danske herrelandshold skal til Rusland til sommer for at slås med Frankrig, Peru og Australien på fodboldbanen, bliver det med Cecilie Becks stemme i ryggen.

Det blev afsløret lørdag til årskavalkadeshowet 'De Største Øjeblikke' på TV 2.

Her brød TV-værten nemlig ud i sangen ’Danmark Op At Stå’, som den danske skuespiller Niels Olsen har skrevet til herrelandsholdet i samarbejde med TV 2.

Selvom Cecilie Beck tidligere har sunget kor og været i en jazz-duo med journalist Johannes Langkilde, var der alligevel lidt nerver på inden hendes optræden.

- Lige 10 sekunder inden jeg gik på scenen, blev jeg nervøs, for der var jo mange mennesker i salen, og jeg skulle altså op og ramme nogle høje toner, men på den anden side, har ingen jo forventninger til mig - jeg er jo egentlig TV-vært og ikke sanger, siger Cecilie Beck og fortsætter:

- Det værste, der kunne ske, var jo, at folk syntes, at jeg sang dårligt.

Oprindeligt var det medvært Cecilie Frøkjærs idé, at det var Cecilie Beck, der skulle synge sangen. Det er nemlig kendt i værtskredse, at Cecilie Beck har en god sangstemme.

Sangen kan høres i fuld længde i klippet herunder.

Når det danske herrelandshold skal til Rusland til sommer for at slås med Frankrig, Peru og Australien på fodboldbanen, bliver det med Cecilie Becks stemme i ryggen. Video: Nanna Nagy

Spændende at høre Cecilie Beck

Ophavsmanden til sangen Niels Olsen forklarede på den røde løber inden showet, at han virkelig glædede sig til at høre sangen opført.

- Jeg har kun hørt den på mit ustemte klaver, så det bliver spændende, grinede han.

Afstemning

Kan du lide sangen 'Danmark Op At Stå'?

Til at starte med var skuespilleren ellers lidt tilbageholdende over for opgaven, da han blev spurgt. For kunne han mon overhovedet skrive en fodboldsang?

- Der var frit valg, om jeg ville skrive den på en af de gamle forboldsange, men da jeg prøvede mig frem, blev det til en ny melodi, forklarede han.

Og sangen er efter hans mening blevet ganske hæderlig.

Sangen kan hentes og høres på diverse musiktjenester. 'De Største Øjeblikke' kan ses eller genses på TV 2 PLAY.