Nyheder

DR-direktør beklager aflyst julekalender

DR’s kulturdirektør afviser enhver snak om politisk pres i forbindelse med den aflyste julekalender på P1. Hun beklager dog overfor de medvirkende.

En aflyst julekalender har i denne uge ført til mistanker om, at DR ligger under for politisk pres. Den vinkel har optaget flere danske aviser, men i mediemagasinet Presselogen på TV 2 NEWS afviste DR’s kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen søndag beskyldningerne.

- Jeg kan klart afvise, at der har været politiske overvejelser i det. Jeg står med et resultat, som jeg ikke mener, lever op til radiodrama, for det er jo det, det er, og det skal være af høj kvalitet, sagde Tine Smedegaard Andersen i Presselogen.

Medvirkende undrer sig

Blandt de medvirkende i radiojulekalenderen var Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen, Informations tidligere chefredaktør Georg Metz og skuespilleren Claes Bang, der netop har modtaget European Film Award for sin rolle i filmen ’The Square’.

I Presselogen udtrykte de alle tre forundring over forløbet, som altså endte med aflysningen af ’Jul i republikken’, som var navnet på julekalenderen.

- I stedet for bare at sige, at "det tør vi ikke sende", så ender vi i en argumentation, der handler om, at det ikke er kvalitet, sagde Claes Bang.

Især julekalenderens instruktør Lotte Svendsen har været kritisk overfor DR. Til Ekstra Bladet har hun blandt andet sagt, at DR var utilfreds med programmet, fordi det var ”for venstreorienteret”:

- Da vi så sad og klippede det, kom der en melding fra ledelsen om, at det var uacceptabelt at have både Georg Metz og Johanne Schmidt-Nielsen på rollelisten. Jeg blev sat til at vælge mellem Johanne og Georg Metz, for to så venstreorienterede kræfter i samme program det kan man simpelthen ikke tillade Danmarks Radio, sagde Lotte Svendsen tidligere på uge til Ekstra Bladet.

Hilsen til de  medvirkende

Men de politiske motiver blev altså i Presselogen afvist af Tine Smedegaard Andersen. Hun ville dog gerne beklage overfor de medvirkende i julekalenderen, som kort tid inden den første udsendelse fik at vide, at julekalenderen ikke var god nok og derfor droppet.

- Man skal sige undskyld, når man skal sige undskyld. Her synes jeg, at hvis man skal være undskyldende overfor nogen, så er det de medvirkende, som har været igennem en proces, som jeg må tage ansvaret for. Det er beklageligt, at tingene nogle gange går, som vi ikke vil have det, og det har vi selv et væsentligt ansvar for her. Det beklager jeg, sagde Tine Smedegaard Andersen.

Klik ind på TV 2 Play og se hele udgaven af Presselogen, hvor også tv-læge Peter Qvortrup Geisling var forbi til en debat om mediernes dækning af sundhedsstoffet.