Udland

Netflix laver sidste sæson af 'House of Cards' - men uden Kevin Spacey

Optagelserne blev sat i bero efter beskyldninger om krænkelser. Spacey kommer ikke til at være en del af sjette sæson af den politiske serie.

Netflix vil genoptage produktionen af den sjette og sidste sæson af serien 'House of Cards' i 2018, og Kevin Spacey vil ikke medvirke.

Det oplyser streamingtjenesten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kevin Spacey har ellers spillet hovedrollen i serien, hvor han har portrætteret politikeren Frank Underwood. 

Men den 4. november kappede Netflix alle bånd til den 58-årige skuespiller. Det skete efter beskyldninger om upassende opførsel over for blandt andre en skuespillerkollega, da vedkommende var mindreårig. 

Fortsætter i 2018

Optagelserne til den kommende sæson af den politiske hitserie var ellers i fuld gang i den amerikanske by Baltimore, da sæsonen blev sat i bero. 

- Netflix vil ikke være involveret i yderligere produktion af 'House of Cards', der inkluderer Kevin Spacey, oplyste streamingtjenesten 4. november i en udtalelse.

Indspilningen af seriens sidste sæson er nu planlagt til at finde sted i begyndelsen af det nye år, og den sjette sæson vil indeholde otte afsnit. 

Klippet ud af film

Skandalen begyndte at rulle i slutningen af oktober, da den i dag 46-årige skuespiller Anthony Rapp gav et interview til internetmediet Buzzfeed.

Han beskyldte Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986. Dengang var Anthony Rapp 14 år.

Siden har flere andre anklaget Spacey for "upassende opførsel" og for at skabe "et giftigt miljø".

Det har haft konsekvenser for skuespilleren, der blandt andet har mistet en Emmy-hæderspris, og han er også blevet klippet ud af instruktøren Ridley Scotts kommende spillefilm.