GO'

Wozniacki og Kronprinsessen slog bolde med anbragte børn og unge

De unge skal inspireres til at røre sig mere.

Med koncentreret blik og afslappet forhånd sender 12-årige Rasmus den gule bold over nettet på en af KB Hallens grå tennisbaner i København.

Med et poppende smæld smækkes den retur til Johanne på 16 år af ingen ringere end den danske tennisdronning Caroline Wozniacki - alt imens spillet i den rummelige idrætshal overværes af kronprinsesse Mary.

Seancen fandt sted, da Caroline Wozniacki for tredje år i træk trådte på banen for at slå bolde med anbragte børn og unge. Og ligesom de to forrige år skete det med Kronprinsessen på sidelinjen.

Selvom hun var kort på tennisbanen, så Kronprinsessen mest til, mens Caroline Wozniacki foldede sig løs.

Børnehjælpsdagen

Dansk hjælpeorganisation, der arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Blev stiftet i 1904 for at samle ind til fattige børn i København og er måske særligt kendt for ’Lillebrorlotteriet’.

Har i dag mål om at give anbragte børn og unge bedre muligheder for et selvstændigt voksenliv.

Fokuserer særligt på at styrke mental og fysisk robusthed hos de unge mennesker. Blandt andet med projekter, camps og endags-arrangementer over hele landet.

Har Kronprinsesse Mary som protektor og hjalp sidste år 9720 anbragte børn og unge.

Kilde: Børnehjælpsdagen

Børn i fokus

Anledningen var som vanligt at inspirere de anbragte børn og unge til at røre sig mere. Samt at give et rygstød til de af børnene, der allerede har vist særlig interesse for tennis.

- Først og fremmest er det en meget hyggelig stund. Og så får de lov til at få en rigtig stor oplevelse med i bagagen. De stråler af glæde, sagde kronprinsesse Mary efterfølgende.

Kronprinsessen var også selv på banen og slå et par bolde med den professionelle tennisspiller. Men først og fremmest var 25 anbragte børn og unge på 10-18 år i fokus for de to kvinder.

Til begivenheden, der var arrangeret af E-boks og Børnehjælpsdagen, var fem af børnene gengangere fra forrige år, og det gjorde især indtryk på Caroline Wozniacki.

25 anbragte børn og unge var inviteret til begivenheden. De skulle lære om aktive vaner og vedholdenhed på både sportsbanen og i resten af livet.

- Hvis de bare får én god dag med mig eller noget, de kan snakke om - eller hvis de får lyst til at spille tennis - det er noget, der gør mig glad, sagde tennisstjernen til TV 2.

Vedholdende rollemodel

I alt er cirka 11.000 børn anbragt uden for hjemmet i Danmark og bor enten i familiepleje eller på døgninstitution. Og med den hårde start på livet har mange af dem ifølge Børnehjælpsdagen sjældent sunde og aktive vaner med hjemmefra.

Med ’vedholdenhed’ som årets tema ville arrangørerne med besøget fra Caroline Wozniacki derfor vise, at man kan nå langt ved at blive ved med at forfølge sine mål - både på og udenfor sportsbanen.

- Der er nogle dage, hvor det bare er hårdt, eller hvor kroppen er træt, og så er det der, hvor man bare må tænke fremad: ”Jeg bliver nødt til at gøre det i dag, så jeg kan vinde i morgen”, lød det senere fra Wozniacki i 'Go' aften Danmark'.

Og umiddelbart ramte tennisspillerens tanker og tilstedeværelse i hvert fald plet hos både 16-årige Johanne og 12-årige Rasmus.

- Jeg hørte, at hun var rigtig sød. Og det var hun også. Så er det bare perfekt at være her, sagde sidstnævnte til TV 2.