17-årig efterlyses - forsvundet uden at efterlade sig spor

Siden den 26. oktober har et forældrepar fra Viby ved Aarhus ikke hørt et ord fra deres yngste søn. Nu frygter de, der kan være sket noget alvorligt.

I Viby i Aarhus sidder Birthe Røddik og Jan Rou og forsøger at finde ud af, hvad der er sket med deres søn. Torsdag den 26. oktober tog Holger afsted uden at fortælle nogen om, hvor han ville tage hen. Siden har familien intet hørt til ham.

- Det har været helt forfærdeligt. I starten der tænkte vi, at det har Holger styr på. Han er en mega god dreng, der kan rigtig mange ting. Men det er rigtig lang tid, han har været væk nu, fortæller Birthe Røddik, der er mor til Holger, til Station 2 Efterlyst.

Glad og smilende

Holger bor hos sin mor og far i Viby ved Aarhus og går til daglig i gymnasiet. Ifølge forældrene er Holger en selvstændig ung mand, der er glad for at stå på egne ben, og som har nemt ved at falde i snak med andre mennesker.

- Som far til Holger kan jeg jo bare sige, at han er en helt vidunderlig ung mand. Holger er glad og smilende, og han interesserer sig meget for politik og musik og kan godt lide at diskutere og tale om begge dele, fortæller Jan Rou.

Holger blev meldt savnet i offentligheden den 31. oktober, og noget tid derefter fandt forældrene ud af, at deres søn havde været i Ungdomshuset i Nordvestkvarteret i København, den første weekend han var forsvundet. Forældrene har været rundt og lede efter deres søn - først i Aarhus og senere i København. Ifølge personer de har været i kontakt med, har Holger opholdt sig i og omkring Ungdomshuset fra fredag den 27. oktober til mandag den 30. oktober om aftenen. Siden har ingen set ham.

- Vi aner ikke, hvor han er taget hen herfra. Dem, han har talt med i Ungdomshuset, fortæller, at han har sagt, han havde planer om at forsøge og komme til Sverige. Men om han er taget derover, eller om han har fået et lift et andet sted, det ved vi ikke. Vi håber derfor, der er andre, der kan huske, at de har talt med Holger eller ved, hvor han kan være henne, siger Birthe Røddik.

Ingen digitale spor

Østjyllands Politi har også forsøgt at finde Holger, men indtil videre forgæves. Ifølge politiassistent Steffen Rousing er der særligt en ting, der gør det ekstra svært:

- Der er ikke nogen steder, vi kan spore, hvor han har været. Han har ikke taget sin telefon eller et hævekort med, og han har heller ikke været på sociale medier, efter han forsvandt. Så det gør det meget svært, fortæller Steffen Rousing.

En skolekammerat har meldt til politiet, at have set Holger ved Bruuns Galleri i Aarhus noget tid efter, han var meldt savnet. Politiet har dog ikke kunne se Holger på noget overvågning, da han var blevet set udenfor butikscentret, ved et cykelstativ hvor der ikke er overvågning. Så om det er Holger, skolekammeraten har set, er stadig uvist.

Vi er så bekymrede

Forældrene har været rundt og lede efter deres søn et utal af steder i både Aarhus og også København. Ifølge dem er Holger god til at begå sig og god til at tale med både høj og lav. Alligevel er bekymringen ved at tage overhånd.

- Vi er så bekymrede, fordi der er gået så lang tid uden et livstegn. Vi kan ikke lade være med at tænke, om der kan være sket en ulykke, eller hvor han er henne. Vi håber, nogen kan hjælpe, så vi kan få Holger hjem igen. Vi er mange, der savner ham, og som er bekymrede, venner, familie og bedsteforældre, siger Birthe Røddik. 

Vi er meget bekymrede nu - fortæller Holgers far Jan Rou. Video: Anne-Katrine Bondo

Politiet vil også meget gerne høre fra nogen, der kan have set Holger eller ved, hvor han er.

- Vi ved ikke, om Holger stadig er i Danmark, eller om han har haft held med at komme til udlandet. Men hvis nogen sidder derude og ved, de har mødt Holger eller kan have en idé om, hvor han er henne, så hører vi meget gerne om det, fastslår Steffen Rousing fra Østjyllands Politi.

Station 2 Efterlyst sætter fokus på sagen klokken 21.35 på TV 2

Har du oplysninger om Holger, så ring til Østjyllands Politi på 1-1-4