To ledende medarbejdere suspenderet i DR

To ledende medarbejdere i DR Kultur er suspenderet på grund af en sag om upassende opførsel.

En medarbejder i en ledende stilling på DR Kultur har opført sig upassende over for andre medarbejdere. 

Vedkommende undersøges for upassende adfærd og er suspenderet.

Samtidig er dennes chef også blevet suspenderet fra DR Kultur. Chefen bliver også undersøgt. Ifølge TV 2s oplysninger handler undersøgelsen ikke om upassende opførsel i dette tilfælde, men om vedkommende har levet op til sit ansvar som chef. Chefen er i mellemtiden fratrådt sin stilling. 

Direktør i DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation, Caroline Reiler, bekræfter, at to ledende medarbejdere er suspenderet i DR Kultur.

- Jeg kan ikke gå ind i konkrete personalesager. Men jeg kan sige, at vi har reageret på forlydender om en adfærd på en redaktion, som vi hverken kan eller vil tolerere. Det har vi reageret på. Og det har vi bragt til ophør, siger Caroline Reiler til TV 2.

Mange anklager om chikane i kulturverdenen

DR Kultur rummer en række større afdelinger, herunder DR Drama, DR Ung, DR Musik og DR's koncerthus.

Sagen i DR kommer, efter at en lang række anklager om seksuelle overgreb og upassende opførsel i kulturverdenen - både i udlandet og i Danmark - har fyldt medierne de seneste måneder.

Lavinen af sager begyndte at rulle den 5. oktober, da The New York Times offentliggjorde en række anklager mod den kendte amerikanske filmproducer Harvey Weinstein om seksuelle overgreb. 

Siden er næsten 60 kvinder stået frem med påstande om overgreb begået af Weinstein. Flere skuespillerinder har beskyldt ham for voldtægt, mens adskillige andre har anklaget ham for seksuelle tilnærmelser.

Siden har Twitterkampagnen #Metoo fået endnu flere kvinder til at fortælle om deres oplevelser med seksuelle overgreb. Herhjemme har flere kvinder eksempelvis stået frem med historier om ydmygelser på filmselskabet Zentropa. 

Bossen i Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, har siden været under voldsomme beskyldninger om sexchikane. Det har blandt andet fået den konsekvens, at den svenske filmstøtteorganisation Film i Väst ikke længere vil samarbejde med Zentropa, som den danske filmproducent er stifter af.

Fælles opråb

I netop Sverige har flere end 4000 kvindelige journalister skrevet under på et fælles opråb mod seksuelle krænkelser i mediebranchen.

Hidtil har Metoo-kampagnen ikke bredt sig til den danske mediebranche, men nu erfarer TV 2 altså, at der verserer en sag om upassende opførsel i DR.

- Når man ser det, der foregår over hele verden lige nu, så er det naturligt, at vi helt generelt kigger på vores procedurer på området, og om der er behov for ændringer, siger direktør i DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation, Caroline Reiler.

Hun fortsætter: 

- Vi har opmærksomhed på området. Vi står netop over for at skulle gennemføre en trivselmåling, og i den forbindelse spørger vi ind til de her problemstillinger, siger Caroline Reiler.

Sexanklager også i Dansk Journalistforbund

For to dage siden kom det også frem, at to tidligere studentermedhjælpere har anklaget to medarbejdere i Dansk Journalistforbund for krænkelser.

En medarbejder i en chefstilling er blevet suspenderet efter anklagerne. En anden medarbejder i forbundet er ligeledes suspenderet efter anklager om upassende opførsel. 

I dag kan fagbladet Journalisten så berette, at direktøren i Dansk Journalistforbund, Linda Garlov, også er hjemsendt, mens anklagerne om mulige krænkelser undersøges af et eksternt advokatfirma. 

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund holder i morgen lørdag et lukket møde, hvor man vil gennemgå den seneste udvikling i sagen.