To ledende medarbejdere suspenderet i DR

To ledende medarbejdere i DR Kultur er suspenderet på grund af en sag om upassende opførsel.

En medarbejder i en ledende stilling pĂĄ DR Kultur har opført sig upassende over for andre medarbejdere. 

Vedkommende undersøges for upassende adfærd og er suspenderet.

Samtidig er dennes chef ogsĂĄ blevet suspenderet fra DR Kultur. Chefen bliver ogsĂĄ undersøgt. Ifølge TV 2s oplysninger handler undersøgelsen ikke om upassende opførsel i dette tilfælde, men om vedkommende har levet op til sit ansvar som chef. Chefen er i mellemtiden fratrĂĄdt sin stilling. 

Direktør i DR RĂĄdgivning, Strategi og Kommunikation, Caroline Reiler, bekræfter, at to ledende medarbejdere er suspenderet i DR Kultur.

- Jeg kan ikke gĂĄ ind i konkrete personalesager. Men jeg kan sige, at vi har reageret pĂĄ forlydender om en adfærd pĂĄ en redaktion, som vi hverken kan eller vil tolerere. Det har vi reageret pĂĄ. Og det har vi bragt til ophør, siger Caroline Reiler til TV 2.

Mange anklager om chikane i kulturverdenen

DR Kultur rummer en række større afdelinger, herunder DR Drama, DR Ung, DR Musik og DR's koncerthus.

Sagen i DR kommer, efter at en lang række anklager om seksuelle overgreb og upassende opførsel i kulturverdenen - bĂĄde i udlandet og i Danmark - har fyldt medierne de seneste mĂĄneder.

Lavinen af sager begyndte at rulle den 5. oktober, da The New York Times offentliggjorde en række anklager mod den kendte amerikanske filmproducer Harvey Weinstein om seksuelle overgreb. 

Siden er næsten 60 kvinder stĂĄet frem med pĂĄstande om overgreb begĂĄet af Weinstein. Flere skuespillerinder har beskyldt ham for voldtægt, mens adskillige andre har anklaget ham for seksuelle tilnærmelser.

Siden har Twitterkampagnen #Metoo fĂĄet endnu flere kvinder til at fortælle om deres oplevelser med seksuelle overgreb. Herhjemme har flere kvinder eksempelvis stĂĄet frem med historier om ydmygelser pĂĄ filmselskabet Zentropa. 

Bossen i Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, har siden været under voldsomme beskyldninger om sexchikane. Det har blandt andet fĂĄet den konsekvens, at den svenske filmstøtteorganisation Film i Väst ikke længere vil samarbejde med Zentropa, som den danske filmproducent er stifter af.

Fælles opråb

I netop Sverige har flere end 4000 kvindelige journalister skrevet under pĂĄ et fælles oprĂĄb mod seksuelle krænkelser i mediebranchen.

Hidtil har Metoo-kampagnen ikke bredt sig til den danske mediebranche, men nu erfarer TV 2 altsĂĄ, at der verserer en sag om upassende opførsel i DR.

- NĂĄr man ser det, der foregĂĄr over hele verden lige nu, sĂĄ er det naturligt, at vi helt generelt kigger pĂĄ vores procedurer pĂĄ omrĂĄdet, og om der er behov for ændringer, siger direktør i DR RĂĄdgivning, Strategi og Kommunikation, Caroline Reiler.

Hun fortsætter: 

- Vi har opmærksomhed pĂĄ omrĂĄdet. Vi stĂĄr netop over for at skulle gennemføre en trivselmĂĄling, og i den forbindelse spørger vi ind til de her problemstillinger, siger Caroline Reiler.

Sexanklager ogsĂĄ i Dansk Journalistforbund

For to dage siden kom det ogsĂĄ frem, at to tidligere studentermedhjælpere har anklaget to medarbejdere i Dansk Journalistforbund for krænkelser.

En medarbejder i en chefstilling er blevet suspenderet efter anklagerne. En anden medarbejder i forbundet er ligeledes suspenderet efter anklager om upassende opførsel. 

I dag kan fagbladet Journalisten sĂĄ berette, at direktøren i Dansk Journalistforbund, Linda Garlov, ogsĂĄ er hjemsendt, mens anklagerne om mulige krænkelser undersøges af et eksternt advokatfirma. 

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund holder i morgen lørdag et lukket møde, hvor man vil gennemgĂĄ den seneste udvikling i sagen.