2017 valg

Få seneste nyt fra valgkampen her

TV 2 opdaterer dig løbende med både stort og småt fra kommunal- og regionrådsvalget.

Resultaterne med personlige stemmetal kan følges her, og borgmesterposterne kan du holde dig opdateret på her.

TV 2 NEWS sender ligeledes direkte med seneste nyt fra kommunal- og regionrådsvalget. Følg med i dækningen på TV 2 Play.

Tre kommuner mangler stadig en konstituering

Efter et langt døgn med forhandlinger ovenpå valgdagen, mangler blot tre kommuner at blive enige om, hvem der skal være dens ny borgmester. 

Der er tale om Dragør på Amager, Slagelse på Vestsjælland og Kerteminde på Fyn. Se hele vores overblik over, hvem der er blevet borgmestre hvor lige her.

De politiske forhandlinger i de enkelte kommuner kan dog løbe helt frem til det konstituerende møde, som afholdes i perioden 1. til 15. december. De nye kommunalbestyrelser og byråd tiltræder 1. januar 2018.

Top 5 over stemmeslugere - Socialdemokratiet gør rent bord

Top 5 over landets største stemmeslugere er alle socialdemokrater, viser fintællingen af stemmerne ved kommunalvalget:

 1. Jacob Bundsgaard (39.841) i Aarhus
 2. Frank Jensen (30.637) i København
 3. Thomas Kastrup-Larsen (29.498) i Aalborg
 4. Peter Rahbæk Juel (28.425) i Odense
 5. Joy Mogensen (14.961) i Roskilde

OBS: Resultat fra København er trods færdig fintælling ikke officielt. 

Se alle resultater fra kommunal- og regionrådsvalgene lige her.

LÆSØ - Thulesen Dahl overrasket over borgmesterpost

Formanden for Dansk Folkeparti siger til TV 2, at han godt vidste, at partiet stod stærkt på Læsø, men at Karsten Nielsens borgmesterpost alligevel kom lidt bag på ham og ledelsen.

- Jeg har været der over et par dage her i efteråret, og jeg har set, hvordan folk har knoklet, så jeg vidste godt, at de havde en chance - og det fik jo også et godt valg. Men at det skulle udmunde sig i en borgmesterpoost overraskede mig da lidt, siger han til TV 2.

KØBENHAVN - Anna Mee Allerslev er valgt ind - selvom hun trak sig

Den tidligere radikale spidskandidat og beskæftigelsesborgmester i Københavns Borgerrepræsentation, Anna Mee Allerslev, er med 1123 personlige stemmer valgt ind i København. Det viser fintællingen.

Efter mediernes fokus på blandt andet hendes manglende betaling af leje af rådhussalen til hendes bryllup, trak hun sig fra kommunalvalget, og hun har tilkendegivet, at hun ikke vil opretholde sit mandat i Borgerrepræsentationen.

GREVE - Spidskandidat får 'borgmesterkæde' uden at blive borgmester

Socialdemokratiets spidskandidat i Greve, Niclas Bekker, tabte slaget om borgmesterposten til Venstre i kommunen, men det har ikke afholdt ham fra at få en gylden kæde om skuldrene. Naboen mente i hvert fald, det var på sin plads: 

HVIDOVRE - Konstitueringen er på plads

Socialdemokratiet konstituerer sig i Hvidovre med blå blok, erfarer TV 2 Lorry. Dermed fortsætter Helle Adelborg (S) som borgmester de næste fire år. Konstitueringen er overraskende, da rød blok med især SF gik frem ved valget, mens Dansk Folkeparti tabte mandater.

LÆSØ - DF får første borgmesterkæde

Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti har samlet et flertal bag sig som borgmester på Læsø med støtte fra Socialdemokratiet og Læsø-listen.

RINGKØBING-SKJERN - Vælgere raser over ny Venstre-borgmester

Vælgerne er utilfredse med, at Hans Østergaard er Ringkøbing-Skjern Kommunes nye borgmester, skriver TV MIDTVEST.

- Det er igen Søren Elbæk og Socialdemokratiet som er så nemme at købe for et par formandsposter, jeg siger fy for satan, skriver brugeren Kurt Andersen blandt andet på kanalens Facebookside.

VARDE - DF'er takkede nej til borgmesterpost på valgnatten

Dansk Folkepartis Tina Agergaard blev på valgnatten tilbudt borgmesterposten i Varde Kommune, men selvom det kunne have blevet partiets eneste borgmesterpost, takkede hun nej, skriver TV SYD. Tilbuddet havde nemlig ingen gang på jorden, siger DF'eren.

- Det var ikke en reel borgmesterpost. Det var rent lokkemiddel, for at trække mig ud fra forhandlingslokalet. Så det gjorde de ene alene for at skabe splid, så man selv kunne have fået foden indenfor, siger Tina Agergaard til TV SYD.

Hun valgte i stedet at overholde den aftale, hun havde lavet med den siddende borgmester, Erik Buhl.

SKIVE - Skænderi for åben skærm efter valg af borgmester

Venstres Peder Christian Kirkegaard fik borgmesterposten i Skive Kommune, men på valgaftenen var det politikerne fra byrådets mindre partier, der tiltrak sig opmærksomhed

For mens den siddende borgmester kunne ånde lettet op over at få endnu en periode i spidsen for kommunen, fik den radikale Bent Dyrberg en gevaldig opsang fra blandt andet Skive-Listen og SF, der følte sig efterladt uden noget at skulle have sagt, skriver TV MIDTVEST.

FREDERIKSBERG - Brian Holm valgt ind i byrådet

Sportsdirektør og tidligere cykelrytter Brian Holm (K) er kommet ind i byrådet på Frederiksberg i København. Han fik 479 personlige stemmer. Det er 29 flere end Stig Elling, som også stillede op for de konservative og kom ind.

Se hvilke kendte, der blev valgt ind - og hvilke, der ikke gjorde - i vores overblik her.

SLAGELSE - Radikale går også efter borgmesterkæden i drama

Efter socialdemokraten John Dyrby Paulsen natten til onsdag mente at have fået en konstitueringsaftale på plads med støtte fra SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og de radikale, vågnede han op til en anden virkelighed, hvor de radikale og LA var sprunget fra aftalen.

Venstres siddende borgmester, Stén Knuth, har ikke opgivet borgmesterdrømmen, men også de radikales ene medlem af byrådet, Troels Brandt, vil nu prøve at samle en bred konstituering bag sig og gå efter borgmesterkæden, lyder det fra TV 2s udsendte reporter i Slagelse.

GLOSTRUP - Venstre tager en tur mere i borgmesterstolen

Venstres John Engelhardt tager endnu en periode som borgmester i Glostrup, efter hans parti sammen med Dansk Folkeparti og de konservative har underskrevet en konstitueringsaftale. Det skriver TV 2 Lorry.

AARHUS - Borgmester slår stemmerekord

Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), har fået 39.841 personlige stemmer ved kommunalvalget. Han slår dermed sin rekord fra valget i 2013, hvor han var den kandidat, som fik flest stemmer på landsplan med 39.237 stemmer.

RINGKØBING-SKJERN - Venstre får borgmesterpost

Det bliver Venstres Hans Østergaard, der bliver ny borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det oplyser Hans Østergaard til TV MIDTVEST. Socialdemokraten Søren Elbæk bliver viceborgmester.

KERTEMINDE - Forhandlinger gået i hårdknude igen

I Kerteminde på Fyn har forhandlingerne om borgmesterposten gået i hårdknude for anden gang. Det er kommunens tre største partier, de konservative, Socialdemokratiet og Venstre, der har forhandlet hele dagen.

Venstres spidskandidat smed dog håndklædet i ringen sent onsdag eftermiddag, og han har nu overlaft forhandlingerne til de konservative og Socialdemokratiet, som begge fastholder deres krav på borgmesterposten. De to partier mødes igen torsdag til nye forhandlinger.

HVIDOVRE - S beholder borgmesterpost

I Hvidovre er konstitueringen også faldet på plads. Her fortsætter den socialdemokratiske Helle Adelborg i borgmesterstolen, lyder det fra TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe.

Dermed er forhandlingerne stadig i gang i seks kommuner.

HILLERØD - Efter lang konstituering tager Socialdemokratiet posten

Venstre og Socialdemokratiet er gået sammen om en konstituering henover midten i byrådet i Hillerød, og det bliver den socialdemokratiske spidskandidat Kirsten Jensen, der bliver kommunens nye borgmester. Det fortæller partierne til TV 2.

Socialdemokratiet har vundet flest borgmesterposter

I mange af landets kommuner synes det at stå klart, hvem der bliver borgmester i de kommende fire år. Her er den foreløbige fordeling spredt ud på partier:

 • Socialdemokratiet: 44
 • Venstre: 34
 • De konservative: 8
 • Lokallister: 3
 • SF: 1
 • De radikale: 1

De politiske forhandlinger i de enkelte kommuner kan dog løbe helt frem til det konstituerende møde, som afholdes i perioden fra den 1. til den 15. december. De nye kommunalbestyrelser og byråd tiltræder den 1. januar 2018. Se alle borgmesterposterne her.

HILLERØD - Alt er stadig i spil om borgmesterposten

Konstitueringen trækker ud i Hillerød, hvor der stadig er tre kandidater i spil til borgmesterposten. Ifølge TV 2 Lorrys reporter på stedet har kandidaterne svært ved at finde en løsning.

Det er Venstres spidskandidat Klaus Markussen og Socialdemokratiets Kirsten Jensen, som begge bejler til de radikales Christina Thorholm.