Nyheder

Mascha Vang sælger millionvirksomhed

Hun har delt ud af sin hverdag på nettet i flere år. Nu sælger hun sit blognetværk.

Turen til Disneyland med datteren og hemmeligheden bag Mascha Vangs bryn og læber har trukket tusindvis af danskere forbi hendes blog.

Den er en blandt mange i blognetværket Blogly, som Mascha Vang skabte for to år siden, da hun brød ud af netværket Bloggers Delight. 

Hun mente, at hun stod for så mange unikke læsere hver måned, at hun kunne stå på egne ben. Noget tyder nu på, hun havde ret.

- Der er mange, der ikke når videre i bloggermiljøet end et par gaver fra virksomheder og en løn på 500 kroner for et blogindlæg. Mascha Vang har været exceptionelt dygtig. Hun har skabt et medie, som ikke er støttet af staten, men som hun rent faktisk kan tjene rigtig mange penge på, vurderer Jacob Holst Mouritzen, områdedirektør for kommunikation i virksomheden Mindshare og ekspert i sociale medier. 

Sådan tjener bloggere penge

Der er primært tre kilder til indtægt som blogger.

For det første kan man få reklameindtægter fra bannerreklamer på sin side alt efter antallet af besøgende.  

For det andet kan man tjene penge på at samarbejde med virksomheder, der for eksempel betaler mellem 10.000 og 50.000 kroner, måske mere, for at man skriver om dem og deres produkter. 

Det tredje består i at blive kendt i en grad, hvor virksomheder opsøger en, og man får gratis gaver. 

Kilde: Jacob Holst Mouritzen, områdedirektør for kommuniktation i Mindshare

Falliterklæring eller for stor konkurrent?

Hvor meget Mascha Vang har tjent på salget af sit blognetværk, vides ikke, men den tidligere konkurrent og nye ejer Bloggers Delight betegner Blogly som en millionvirksomhed, de forventer et godt afkast på.

- Blogly har igennem de sidste to år fundet sin plads i markedet og leveret gode økonomiske nøgletal. De har nogle spændende profiler, der kan bidrage til at løfte niveauet yderligere hos Bloggers Delight, siger direktør Henrik Akselbo.

Da Mascha Vang brød med hans virksomhed i 2015, trak hun netop flere andre profiler med sig. Blogly omfatter i dag blandt andre danser Claudia Rex og tv-vært og bagedystvinder Annemette Voss.

- Når Mascha Vang sælger nu, så er det ikke til at sige, om det er en falliterklæring, om projektet er for stort at drive for hende, eller om Blogly er blevet så stor en konkurrent, at Bloggers Delight bare må købe hende tilbage, men der er ingen tvivl om, at hun har gjort det godt, vurderer Jacob Holst Mouritzen.

Mere tid til familien

Selvom Mascha Vang fra dags dato ikke længere ejer Blogly, så fortsætter netværket og ikke mindst fortællingerne og tipsene fra hendes egen hverdag.

Bloggen fortsætter hun med at skrive til, og med salget af virksomheden bag bliver der formentlig endnu bedre tid til at samle materiale til de mange indlæg om hverdagslivet med datteren.

- I Hollie Nolias 5-årige liv har Blogly fyldt rigtig meget. Der har faktisk været rigtig meget at se til, siden jeg blev mor, og det vil jeg gerne ændre på nu. På det personlige plan er der sket en hel del, der gør, at jeg vælger at prioritere min tid endnu mere på min familie og datter, siger Mascha Vang selv om salget.