Nyheder

Sprang ud som homoseksuel efter anklage om krænkelse - nu kritiseres skuespiller

Var det en pr-strategi, da Kevin Spacey sprang ud som homoseksuel? Foreningen LGBT Danmark mener ikke, at kritikken holder.

Først kom anklagen om, at den amerikanske skuespiller Kevin Spacey som 26-årig skulle have gjort tilnærmelser overfor en 14-årig kollega, Anthony Rapp, i 1986.

Det fortalte 'Star Trek'-skuespilleren Rapp til mediet Buzzfeed.

Så beklagede Kevin Spacey i et tweet og afslørede samtidig, at han er homoseksuel. Sidstnævnte stjal fokus i mange medier. Og så kom kritikken.

'House of Cards'-skuespilleren skrev blandt andet, at han ikke husker episoden, at han var meget fuld, men at han beklager dybt, hvis episoden er sket. Historien har også fået ham til at være åben og ærlig omkring sig selv.

Hans handlinger - ikke hans seksualitet

Peter Tatchell er menneskerettighedsforkæmper og blandt de kritiske røster. Han siger til den britiske avis The Guardian:

- Det er tragisk, at det skulle være en beskyldning om sexchikane, der fik Kevin Spacey til endelig at springe ud som homoseksuel efter at have undladt at fortælle om sin seksualitet i årtier. Det er endnu værre, at han blander sin seksualitet sammen med en upassende opførsel. Hans homoseksualitet er irrelevant. Det er hans handlinger, der har udløst bekymring. 

Det amerikanske nyhedsmedie CNN har samlet flere af de negative kommentarer, som eksempelvis den amerikanske skuespiller og komiker Billy Eichners tweet, der gik viralt med over 84.000 likes: 

- Kevin Spacey har lige opfundet noget, der aldrig har eksisteret før: Et dårligt tidspunkt at springe ud på. 

Overskriften på en klumme på Sky News' hjemmeside undrer sig også over skuespillerens udmelding: 

- Bruger Kevin Spacey sin seksualitet som pr-spin?

Forening: Vi har ikke glemt anklagen

Talspersonen for den danske LGBT-forening kan godt forstå kritikken af, at Spacey blander de to ting sammen, men han maner samtidig til besindelse. 

- Jeg synes ikke helt, at den store forargelse holder, siger Søren Laursen, der er forperson for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - LGBT.

At folk tilsyneladende skulle fokusere mere på, at skuespilleren er homoseksuel og derved glemme beskyldningen om seksuel tilnærmelse, mener han ikke, holder stik. 

- Vi har ikke glemt, hvad tweetet startede med. Vi har ikke glemt, at han står med den her anklage, og han slutter også med at sige, at han må se på sin egen opførsel, siger Søren Laursen.

- Jeg synes ikke, det ser ud som om, at han forsøger at glemme det. 

Samtidig tror han, at rygter ville florere, hvis Kevin Spacey ikke var kommet ind på sin egen seksualitet. 

- Hvis han ikke var sprunget ud, ville spekulationerne hænge i luften. Nu vælger han så at springe ud, og jeg falder måske ikke ned af stolen over det. Jeg synes egentlig, at det hænger godt nok sammen. 

Kommer i kølvandet på kampagne

Anthony Rapp skriver på Twitter, at han valgte at stå frem med sin historie i kølvandet på, at en række andre personer for nylig har stået frem med deres historier.

Bevægelsen startede under hashtagget Me Too og skete i kølvandet på anklagerne om seksuelle overgreb mod den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein.

Mandag meddelte streamingtjeneste Netflix, at sjette sæson af hitserien 'House of Cards', der sendes i 2018, bliver den sidste i serien.