Nyheder

Dansk filmstjerne mærkede Harvey Weinsteins hånd på sit lår

Connie Nielsen advarede mod Hollywood-bossen, inden han, ifølge hende, blev for nærgående under en festmiddag.

Det var en festlig aften, og hendes bror og kæreste var også til stede. De skulle fejre den amerikanske krigsfilm 'The Great Raid', som Connie Nielsen spillede en fremtrædende rolle i. Men det stoppede ikke filmproducenten Harvey Weinstein i at gøre tilnærmelser, skriver den danske filmstjerne i et indlæg i det amerikanske medie Variety.  

Under middagen mærkede Connie Nielsen Harvey Weinsteins hånd på sit lår. Hun tog fat i den, klemte den hårdt, for at det skulle gøre ondt på ham, og holdt den så sikkert på plads på hans lår, beskriver hun.

- Jeg undgik ham, så snart jeg kunne og resten af aftenen, lyder det fra skuespillerinden.

Hun er født og opvokset i Nordjylland, men tog som 18-årig til udlandet for at forbedre sine muligheder for en skuespilkarriere. Siden har hun optrådt i internationale successer som 'Gladiator' og 'Wonder Woman'.

Advarede andre mod ham

Connie Nielsen glemte hurtigt episoden med Harvey Weinstein, men den dukkede frem af hukommelsen for nylig, da medier verden over begyndte at skrive om andre kvinders oplevelser med en af Hollywoods mest fremtrædende filmproducere.

Beskyldningerne mod ham overrasker hende ikke.

- Jeg føler et stærkt ønske om at præcisere, hvor kendte Harveys handlinger var i skuespilmiljøet i løbet af hans regeren som en af ​​de mest magtfulde spillere i branchen, skriver hun. 

Harvey Weinstein var med til at stifte filmselskabet Miramax og har vundet flere Oscars for sine filmproduktioner.

Men Connie Nielsen kendte til mere end hans professionelle ry, inden hun begyndte at samarbejde med ham, og det fik hende til at advare en kollega på 'The Great Raid'. 

- Jeg advarede en ung medstjerne om ikke at tage Harvey op på hans invitationer til drikkevarer, medmindre hele gruppen var med, skriver hun og tilføjer, at hun ikke selv havde nogle problemer med ham før eller under optagelserne til filmen, der havde premiere i 2005. 

En lavine af anklager

Danske Connie Nielsen er blot en blandt mange kendte kvinder, der de seneste uger har rejst anklager om sexchikane og voldtægt mod Harvey Weinstein. 

Gwyneth Paltrow har fortalt, hvordan han lagde en hånd på hende og inviterede til en massage i sin hotelsuite, inden optagelserne til hendes store gennembrudsfilm 'Emma'. 

Angelina Jolie fortæller om lignende tilnærmelser fra filmproduceren på et hotelværelse i forbindelse med filmen 'Playing by Heart' fra slutningen af 1990'erne, men også nyere anklager er blevet rejst.

Den 38-årige italienske skuespillerinde Asia Argento har anmeldt Harvey Weinstein for at voldtage hende på et hotelværelse i 2013, og i 2014 havde Emily Nestor kun arbejdet for ham en enkelt dag, da han, ifølge hende, tilbød at hjælpe hendes karriere på vej, hvis hun gik med til sex, fortæller hun i The New York Times.

Weinstein: Ekstremt løgnagtige anklager

Den amerikanske avis har afsløret, at filmproducenten tidligere har indgået otte forlig med flere kvinder i sager om sexchikane.

- Jeg er klar over, at den måde, jeg har opført mig over for kollegaer før i tiden, har medført megen smerte, og jeg undskylder dybt for det, lyder Harvey Weinsteins reaktion på anklagerne, som han dog afviser og kalder "ekstremt løgnagtige".

Alligevel har de haft store konsekvenser for ham indtil videre.

Han er blevet fyret med øjeblikkelig virkning fra det filmselskab, han selv ejer en del af.

Hans kone vil skilles, og flere store underholdningsorganisationer har smidt ham ud. Det gælder blandt andet The Oscar Academy, mens The Television Academy, der står bag Emmy-uddelingerne, også overvejer at annullere hans medlemskab.

Politiet i Los Angeles er nu ved at efterforske nogle af anklagerne mod ham.