Nyheder

Tigre i behandling for traumer efter 'flugt' fra Syrien

Tigrene Sultan og Sayeeda får specialbehandling i Holland efter at være reddet fra det krigshærgede Syrien.

Krigen fortsætter i Syrien, og den har allerede drevet millioner på flugt. Men det er ikke kun mennesker, der er påvirket af de voldsomme kampe i det mellemøstlige land - dyrene lider også.

To tigre er dog sluppet væk fra krigen og har fundet tryghed i Holland, fortæller den internationale dyrevelfærdsorganisation Four Paws.

- Hurra! Sultan og Sayeeda, de to tigre som blev reddet fra Magic World Amusement Park nær Aleppo for omkring to måneder siden, er nu ankommet til Holland, skriver Four Paws på Facebook.

Tigrene bliver lukket ud i deres nye hjem for første gang.

De store katte har været på en rejse gennem Tyrkiet og Jordan, før de kunne komme til byen Nijeberkoop nordøst for Hollands hovedstad, Amsterdam.

Her står de til at modtage "specialbehandling og hjælp til at lægge de traumer bag sig, de har fået i Aleppo i Syrien". Det skal styrke tigrene, så de kan flyttes til et større reservat engang i fremtiden.

Sultan og Sayeeda var en del af en gruppe på 13 dyr, der blev evakueret fra Aleppo i juli. I gruppen var også fem løver, to bjørne, to hyæner og to hunde.

Nedenfor kan du se hele videoen, fra da de store katte blev lukket ud i deres nye hjem i det nordlige Holland.

HET IS ZOVER! Het moment is aangebroken voor Aleppo tijgers Sultan en Sayeeda om kennis te maken met hun nieuwe thuis. KIJK MEE! Geef Sultan en Sayeeda een tweede kans in het leven: https://goo.gl/HcRJmn

Posted by FELIDA Big Cat Centre on Monday, October 16, 2017

Dyrenes ejer flygtede selv fra Syrien, efter krigen brød ud i 2011. Han gav i sommer tilladelse til, at dyrene kunne evakueres.