Nyheder

16-årigt skudoffer mindet af venner og familie

Flere end 100 mennesker var mødt op for at mindes den 16-årige dreng, der mandag aften blev dræbt af skud. Politiet er fortsat på bar bund.

Bunken af buketter, kort og stearinlys voksede time for time som flere og flere venner, bekendte og andre tirsdag kom forbi foran Ragnhildgade 48 på Ydre Nørrebro i København.

Mange klyngede sig sammen, stod i stilhed og stirrede ud i luften, nogle krammede og flere kunne ikke stoppe gråden. Unge som gamle, klassekammerater, naboer og folk, der ikke kender familien, var der.

Alle for at mindes den 16-årige dreng, som mandag aften blev skudt og dræbt på klos hold ved opgangen til sit eget hjem.

Flest var der mellem klokken 17 og 18, hvor mere end 100 mennesker var samlet foran altanen, hvor drengens familiemedlemmer stod.

- Det et tilfældigt skud

Betim Abdiji, der er fætter til den skuddræbte dreng, fortæller til TV 2, at offeret var en helt almindelig dreng.

- Vi voksede op sammen, vi mødtes tit. Vi var tit ude og grille med hele familien sammen i parken og sådan noget, siger Betim Abdiji og sætter nogle flere ord på sin fætter:

- Han var smuk, han var dejlig at være sammen med. Han var sød, han var sjov. Han var meget ambitiøs om tingene og imødekommende overfor alle mennesker. Han var bare en guldklump. 

Betim Abdiji understreger, at hans fætter ikke havde nogen relation til bandemiljøet.

- Jeg kan love dig for, han ikke var banderelateret. Han lavede mange ting i sin fritid. Han gik til boksning og alt muligt andet. Han arbejdede også i sin fars pizzeria.

- Det var et tilfældigt skud. En tilfældig ulykke.

Tidligere på dagen sad flere af drengens venner fra kvarteret ved et bord i gården, hvor drabet skete. Ligesom Betim Abdiji forstår de slet ikke, hvorfor nogen ville den 16-årige dreng ondt.

- Han var ligesom en bror for os. Vi har kendt ham altid, og han var aldrig én, der var indblandet i noget, sagde én til TV 2s udsendte.

- Han var en god dreng.

Hele dagen kom der mennesker op i lejligheden for at kondolere familien og for at lægge en blomst ved opgangen.

Politiet på bar bund

Københavns Politi modtog anmeldelsen om et skyderi ved Ragnhildgade på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro klokken 21.05 mandag aften.

Den 16-årige blev fundet livløs ud for nummer 48 og kort efter erklæret død. Politiet mener, at han er blevet skudt samme sted, som han blev fundet.

Den 16-årige dreng blev ramt af mindst seks skud på klos hold.

Da Københavns Politi tidligere tirsdag holdt pressemøde, fortalte politikommissær Hans Erik Raben at politiet stort set er på bar bund i sagen.

- Derfor arbejder vi også meget bredt lige i øjeblikket. Der kan være mange forskellige motiver til det her, men på nuværende tidspunkt vurderer vi ikke, at det er banderelateret. Vi vurderer dog heller ikke, at der er tale om en tilfældig person, der er blevet passet op, sagde Hans Erik Raben.

Politiet hører gerne fra borgere

Københavns Politi skal nu blandt andet at klarlægge, om drengen havde nogle uoverensstemmelser med nogen i området.

- Derfor hører vi meget gerne fra nogen, der har kendt den afdøde. Har der været nogle uoverensstemmelser? Kan han have trådt nogen over tæerne? Kan der ligge noget økonomisk bag? sagde politikommissær Hans Erik Raben på pressemødet.