GO'

Hjort aflivet efter angreb på 2-årig - nu er moderen lagt for had

Vestjysk familie trues på nettet efter aflivning af stangende hjort. Men beslutningen om at slå dyret ihjel kom fra kommunen.

Det skulle have været en hyggelig tur i skoven for familien Klint, men turen tog en dramatisk drejning, da to-årige Sylvester blev stanget i ansigtet af en hjort.

Sønnen slap med blå mærker, en hudafskrabning og mareridt. Sika-hjorten måtte derimod lade livet. Og det affødte endnu et angreb på familien – denne gang på internettet.

Men kritikken er både voldsom og uretfærdig, mener Sylvesters mor, Heidi Klint.

Ønskede bedre skiltning

Beslutningen om at aflive dyret kom nemlig ikke fra familien, men fra Esbjerg Kommune, forklarer Heidi Klint under et besøg i ’Go’ aften Danmark’.

- Mine intentioner var egentlig bare at advare andre forældre om, at hjortene var i brunst, selvom det ikke stod på skiltene, siger Heidi Klint om grunden til, at hun efter angrebet på sin søn kontaktede Esbjerg Kommune.

Her stanger sika-hjorten den to-årige Sylvester Klint:

I mere end en uge har den to-årige dreng hver nat haft mareridt. Video: TV Syd

Det eksisterende skilt oplyste nemlig, at hjortene først ville være i brunst fra midten af oktober. Og Heidi Klint mener, at hun og hendes familie fulgte alle anvisninger om hjortene til punkt og prikke.

Shitstorm og trusler

Heidi Klint ser kommunens beslutning om at aflive hjorten som en hurtig løsning for at lukke munden på hende som utilfreds borger.

Hun indrømmer at have hjulpet Esbjerg Kommune med at udpege den skyldige hjort, men understreger, at hun og familien hverken har opfordret til at aflive hjorten eller bebrejdet den for at opføre sig, som dyr nu engang kan gøre.

Alligevel blev hun på Facebook fanget i en regulær shitstorm, da medierne begyndt at skrive om hændelsen.

Og Heidi Klint er både overrasket og rystet over de beskeder, hun har modtaget offentligt og privat.

Op ad bakke

En af kommentarerne opfordrer eksempelvis til, at Heidi Klint skydes i stedet for den brunstige hanhjort.

Selv om hun ikke er decideret bange, har Heidi Klint en knude i maven og beskriver situationen som ”virkelig ubehagelig”. Og efter indledende forsøg på at skabe fred har hun opgivet at svare på de mange kommentarer.

- For det er op ad bakke. Altså, jeg er én mod halvdelen af Danmark, der bare synes, jeg er en idiot, siger Heidi Klint.

I stedet håber hun, at stormen snart driver over og trøster sig ved, at ikke alt i historien er lutter konflikt.

For mens krigeriske kommentarer er fløjet i retning af forældrene, har de og sønnen Sylvester i samme periode været tilbage i skoven og sluttet fred med hjortene.