Ubådssagen

Peter Madsen vil ikke gå med til fortsat fængsling

Anklager skal overbevise en dommer om, at Peter Madsen skal blive i fængslet.

Drabssigtede Peter Madsen vil ikke frivilligt gå med til at blive i fængslet, og derfor skal en dommer fra Københavns Byret tirsdag vurdere, om hans varetægtsfængsling skal forlænges.

Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV 2. Ligesom hun bekræfter, at Peter Madsen fortsat nægter sig skyldig i de rejste sigtelser.

- Jeg kan oplyse, at der bliver et retsmøde. Ingen frivillig forlængelse, skriver forsvarsadvokaten i en sms til TV 2.

Kun torso er fundet

Peter Madsen er sigtet for drab på 30-årige Kim Wall, der sejlede med ham ud i en hjemmebygget ubåd den 10. august - ligesom han er sigtet for at have parteret hende efter, at hun ifølge politiet blev dræbt ombord på ubåden.

Kun overkroppen er fundet - politiet leder stadig efter de manglende kropsdele. Peter Madsen har forklaret, at Wall døde i en ulykke ombord på ubåden, hvorefter han smed liget overbord. Han har nægtet at have skåret hende i stykker.

Under retsmødet vil specialanklager Jakob Buch-Jepsen kræve, at Peter Madsens fængsling forlænges i yderligere fire uger, ligesom det skete i begyndelsen af september.

Beslutningen om fængslingen kærede han da til Østre Landsret, som stadfæstede varetægtsfængslingen.

I retten fra fængslet

Under samme retsmøde afsagde dommeren også kendelse om, at Peter Madsen skulle mentalundersøges, selvom han i første omgang nægtede at deltage frivilligt i undersøgelserne - senere har han dog indvilliget, således at mentalundersøgelsen kan foregå uden tvangsindlæggelse.

Retsmødet begynder tirsdag klokken 15.45, men Peter Madsen kommer ikke til at være fysisk til stede i Københavns Byret.

Han og hans forsvarer Betina Hald Engmark kommer til at befinde sig i Politigårdens Fængsel, mens anklager og dommer sidder i byretten. Kommunikationen foregår via videolink.