Nyheder

Reimer Bo i kraftig opsang til mediecheferne: - I er som Trumps vælgere

Medierne er udfordret af politikere, der styrer udenom dem. Det mener Reimer Bo Christensen, der kritiserer medierne for at leve i 'den gamle verden'.

Der var kamp om ordet, da tidligere studievært på TV Avisen Reimer Bo Christensen gæstede Presselogen på TV 2 NEWS. Rundt om i mediebranchen har det nemlig ført til løftede øjenbryn, at den 67-årige journalist har ladet sig betale af Socialdemokratiet.

Eksempelvis mente Politikens chefredaktør Christian Jensen, at Reimer Bo Christensen har solgt ud af sin troværdighed. Årsagen er, at Socialdemokratiet to gange har hyret Reimer Bo Christensen til at lave interview med gruppeformand Henrik Sass Larsen og senest Morten Bødskov.

Interviewene ligner mange andre tv-interviews, men forskellen er, at Reimer Bo Christensen har fået penge af Socialdemokratiet, som på de sociale medier bruger klip fra interviewene til politisk markedsføring.

Den nye medieverden

Trods kritikken fra chefredaktørerne så tøvede en debatlysten Reimer Bo Christensen ikke med at skyde tilbage på de etablerede medier. Ifølge Reimer Bo Christensen lever de i en gammel medieverden, mens han selv og politikerne for længst har opdaget værdien af de sociale medier.

- Engang skulle man igennem jeres redaktionelle proces, trykkemaskiner og bladbude, som skulle distribuere eller bruge sendemaster for at komme ud. I dag kan jeg sætte et kamera op og lave min egen station for nul kroner. Og det er den nye medieverden, lød opråbet fra Reimer Bo Christensen.

Inden de øvrige deltagere i Presselogen kunne nå at få et ord indført, fortsatte Reimer Bo Christensen:

- Ved I hvad kære venner. Trumps kernevælgere, da det hele skred i USA, det var dem, der ønskede USA tilbage, de syntes, at alt var bedre for 50 år siden. Det synes I også. ”Neej, nu kører politikerne uden om os. De snakker med Reimer, og de vil ikke snakke med os. ”

Herefter forsøgte Radio24syvs chefredaktør Jørgen Ramskov at tage ordet, men han måtte flere gange se sig afbrudt af Reimer Bo Christensen. Til sidst lykkedes det dog for Jørgen Ramskov, der kort slog fast, at Reimer Bo Christensen ikke længere laver journalistik.

- Det er fint, det er godt, det du gør. Det er udmærket. Det er bare ikke journalistik, sagde Jørgen Ramskov.

Se Presselogen på TV 2 Play.