Station 2

Stjålne genstande forsøgt sendt ud af landet - er det dine ting?

I den seneste tid er 12 pakker med stjålne varer, som personer med falske navne har forsøgt at sende ud af landet, blevet beslaglagt.

Københavns Politi er i øjeblikket i gang med at optrevle en større sag om tyveri. Flere personer har henover sommeren forsøgt at sende pakker ud af landet - primært til Litauen - med stjålne varer.

Pakkerne er blevet sendt fra almindelige posthuse, men i københavns Lufthavn er pakkerne blevet scannet, og her er de blevet sendt videre til politiet, der med en kendelse har fået dem åbnet.

- Det er jo mistænkeligt, når så mange smykker og computere sendes af sted til udlandet. Og det viser sig jo også straks, vi får dem åbnet og kan søge på for eksempel computerens serienumre, at de er meldt stjålne, fortæller efterforskningsleder i Indbrudgruppen hos Københavns Politi, Tue Hockerup, til Station 2 Efterlyst.

Ejere søges til smykker og sølvtøj

Ifølge politiet stammer mange af de stjålne computere og nogle af smykkerne fra 14 indbrud begået i Nordsjælland, København og på den københavnske Vestegn. Politiet mangler stadig at finde ejerne til indholdet af tre af pakkerne. Det drejer sig om smykker, sølvtøj, bilradioer og enkelte computere. Noget af indholdet kan ses på billederne her i artiklen.

- Vi mener, tingene stammer fra indbrud, der er blevet begået i Nordsjælland eller på den københavnske Vestegn. Tingene er forsøgt sendt ud af landet den 18. og 19. juli, så tyverierne har fundet sted inden den dato. Men vi håber jo, at der er nogen, der kan genkende deres ting, og de vil kontakte os, så vi kan få tingene hjem til de rette ejere, siger Tue Hockerup.

Se billeder af de stjålne ting, der mangler ejere, hos Københavns Politi HER.

Gerningsmændene filmet

Pakkerne med de stjålne varer er forsøgt sendt ud af landet fra posthuset ved Bilka i Ishøj og fra posthuset ved Meny på Hovedgaden i Lyngby. Personerne, der sendte pakkerne, er filmet med overvågningskamera, og politiet håber, nogen kan genkende dem.

Poltiet søger denne mand: forsøger at sende stjålne ting ud af landet.

- Vi vil jo rigtig gerne vide, hvis der er nogen, der kender de her mænd, da vi mener, de har noget med indbruddene at gøre. Vi formoder, de er fra Litauen, eftersom det er her, pakkerne bliver forsøgt sendt hen. Så hvis nogen har set de her mænd, eller ved, hvor de opholder sig, så hører vi meget gerne om det også, fastslår Tue Hockerup.

Politiet søger denne mand: her forsøger han at sende stjålne ting til Litauen

København Politi kan kontaktes på 1-1-4