Samfund

Mor til fire målløs over Legoland: - Forældet og fordummende

Et bestemt skilt har fået Maj My Midtgaard Humaidan til tasterne med en skarp kritik. Nu ændrer Legoland det.

Sammen med tre af sine fire børn på fem til otte år var Maj My Midtgaard Humaidan i Legoland lørdag.

Her besøgte de forlystelsen 'Dragen', hvor den 35-årige mor læste op af skiltene, mens familien stod i kø. 

- Der var en fin troldmandsfigur, og ved siden af ham hang et skilt, og heldigvis læste jeg lidt foran, fortæller hun. 

Skiltets ordlyd var følgende: 

- Troldmandens værksted er fuld af mysterier og hemmeligheder. Lige nu prøver han på at lave en magisk drik til alle kvinder i borgen, som drømmer om at blive yngre, smukkere og slankere. Han vil blive meget populær, hvis han kan gøre det!

Min datter ville nok ønske, hun kunne flyve eller trylle som Harry Potter

Maj My Midtgaard Humaidan

Helt forundret nåede hun i farten at ændre den tekst, hun læste højt, til, at det kunne give kvinder magiske kræfter.

- Jeg synes, det er forældet og fordummende. Jeg ønsker ikke, at mine døtre, andre piger eller drenge for den sags skyld skal have den forventning, at kvinders største drøm er at blive slankere, smukkere og yngre, siger Maj My Midtgaard Humaidan.

Hun er uddannet journalist, driver en blog og laver kulturforløb for udsatte unge sammen med sin mand. Ordene på skiltet har fået hende til at kontakte Legoland, som hun synes, skal fjerne det, og så har hun skrevet et opslag om det på Facebook.

- Skiltet er jo ikke henvendt til den 42-årige husmor, og jeg tror ikke, det er et godt selvbillede, at man i Legoland bliver præsenteret med det som sit ønske til en magisk drik, siger Maj My Midtgaard Humaidan og uddyber:

- Min datter ville nok ønske, hun kunne flyve eller trylle som Harry Potter, men aldrig, at hun kunne blive smukkere eller slankere. Hvis hun sagde det, ville jeg godt nok blive trist.

I 'Snehvide' siger de: "Lille spejl på væggen der, hvem er smukkest i landet her" - er det ikke meget normalt for eventyrsuniverset?

- Det bliver bare meget konkret i deres tekst: "Hvis jeg taber mig, bliver nogle år yngre og lidt smukkere, så bliver jeg virkelig glad". Og så forsvinder magien lidt, siger hun.

Afstemning

Går skiltet over stregen?

- Heller ikke okay i 1997

Det var efter flere overvejelser, at Maj My Midtgaard Humaidan lagde opslaget på de sociale medier, for hun vidste, det ville skabe debat.

- Men jeg synes, det er vigtigt at sende et budskab om, at det godt kan betale sig at råbe op, når der er noget, man synes, er helt forkert. Det viser sig også, at det skilt er faldet mange for brystet.

Hun har siden fået følgende svar fra Legoland:

- Vi er kede af, at skiltet bliver opfattet på den måde, det er bestemt ikke meningen. Skiltet er lavet i spøg i forbindelse med opførelsen af Borgen i 1997. Vi tager kritikken til efterretning og undersøger, om troldmanden kan finde på en ny trylledriksopskrift til skiltet.

Andre har, ifølge Maj My Midtgaard Humaidan, siden klaget over skiltet til Legoland og fået samme svar.

- Hvis det er en større beslutning at sende det svar ud, er det et vagt, ligegyldigt og på en måde et ansvarsfralæggende svar. De burde indrømme, at det selvfølgelig ikke er en okay tekst at have hængende i 2017 og i øvrigt heller ikke i 1997, og at det vil de selvfølgelig ændre med det samme.

Legoland: På tide at få skiftet skiltet ud

TV 2 har kontaktet Legoland, og de erkender, at det er tid til at skifte skiltet ud. Pressechef Julie Sloth Blumensaat fortæller, at ordlyden bliver ændret, så der fra fredag står noget nyt ved troldmandsfiguren.

- Vi har taget kritikken til efterretning og synes, det er helt fint at finde på en ny trylledrik. Vi ønsker selvfølgelig ikke, at skiltet skal virke stødende, siger hun.

Vi ønsker selvfølgelig ikke, at skiltet skal virke stødende

Julie Sloth Blumensaat, pressechef ved Legoland

- Vi har rigtig mange skilte og rigtig mange Legomodeller. Hvis vores gæster gør os opmærksomme på noget i parken, så tager vi det til efterretning.

Hvorfor ikke skrive, at børn kan flyve eller noget andet fantasifuldt frem for at ønske sig slankere, smukkere og yngre?

- Det er faktisk et rigtig godt forslag til en trylleformular, så det tager vi med i puljen, siger pressechefen og fortæller, at parken en gang tidligere har oplevet en klage omkring skiltets ordlyd.

- Det er skrevet med et glimt i øjet i 1997, og nu er det så bare tid til at få skiftet skiltet ud.