Udland

Mange såret efter mulig terror i Londons metro - vidner så ildkugle i toget

Flere personer er kommet til skade efter en eksplosion i metroen nær stationen Parsons Green i London.

Politiet i London siger nu, at det var en hjemmelavet bombe, der i morges eksploderede i metroen i den sydvestlige del af millionbyen.

'Hændelsen' i London-metro efterforskes som terror. Video: Anders Masannek

Londons politi efterforsker hændelsen som terror, og mere end 100 betjente er sammen med efterretningstjenesten MI5 sat på sagen. Endnu har myndighederne ikke nævnt noget om, hvem der kan stå bag eksplosionen.

I alt 22 er kommet på hospitalet i forbindelse med eksplosionen. Flere af dem er blevet forbrændt på grund af stikflammer fra eksplosionen, siger Mark Rowley fra politiet i London.

Londons ambulancetjeneste har tidligere på dagen fortalt, at ingen af de tilskadekomne er i livsfare eller alvorligt såret.

Midt i myldretiden

Politiet blev tilkaldt til stedet omkring klokken 8.20 lokal tid (klokken 9.20 dansk tid) - det vil sige lige midt i Londons myldretid.

Redningsfolk og politi er til stede ved undergrundsstationen i Parsons Green i London, og flere britiske medier rapporterer om, at der skulle være tale om en eksplosion i en vogn. Video: Anders Masannek

Twitter-brugeren Rigs siger, at han var i metrovognen. Han har lagt dette billede på Twitter og beretter også, hvordan han oplevede eksplosionen:

- En ildkugle fløj ned gennem togvognen, og vi sprang bare ud af den åbne dør, skriver han på Twitter.

Flere britiske medier viser også dette billede fra Twitter-brugeren Andy Webb. Tilsyneladende har han fået det tilsendt af en kollega, der var i vognen.

En anden bruger har lagt en video op, der viser samme spand.

Panik efter eksplosion

BBC har talt med passageren Peter Crowley, der sad i toget, da eksplosionen pludselig skete. Han fortæller, at hans hoved blev forbrændt af "en meget varm ildkugle".

Han har samtidig lagt dette billede op på sin Twitter-profil.

53-årige Richard Aylmer-Hall var også med i metrotoget, og han fortæller, hvordan der opstod panik, da folk ville ud af fra stationen.

- Jeg så grædende kvinder, og der var masser af råb og skrig. Der blev mast og skubbet på trapperne ud fra stationen, siger han til det britiske nyhedsbureau PA.

Den britiske premierminister Theresa May havde klokken 14 dansk tid indkaldt til møde med sin særlige krisekomite, Cobra-gruppen.

Inden mødet sagde hun sådan her:

- Vores tanker går til de tilskadekomne ved Parsons Green og til beredskabsfolkene, der endnu en gang reagerer hurtigt og modigt på et formodet terrorangreb, siger Theresa May.

Britisk politi undersøger lige nu en hændelse ved metrostationen Parsons Green i det sydvestlige London. Video: Anders Masannek