Nyheder

Veganere går i krig mod slagtere

Veganere giver slagtere dårlige anmeldelser på sociale medier i et forsøg på at få flere til at spise vegansk.

Flere veganere, der bruger betegnelsen "veganer-mafia", forsøger at gøre livet surt for slagtere.

De har det til fælles, at de er modstandere af fødevarer, der baserer sig på dyr.

Nu har nogle få af dem så taget skridtet videre i forsøget på at udbrede deres veganske ideologi ved at lave kampagner og chikane mod slagterforretninger i Danmark.

En af de slagtere, der har fået særlig opmærksomhed fra den såkaldte veganske mafia, er centerslagteren i Albertslund.

I sidste begyndte en række af dårlige anmeldelser at tikke ind på slagterforretningens facebookside.

- Til at starte med var jeg magtesløs, for du kan ikke gøre noget ved det, Vores popularitet faldt lidt, og det betyder, at folk ikke er ligeså interesserede i at kigge på vores hjemmeside eller i at komme og handle, siger slagtermester Jan Larsen.

Aktivist er imod hele industrien

En af de personer, der er gået til angreb på slagterens facebookside, er dyreaktivisten Natalia Magdalena Czarnowska.

Hun har givet slagteren én stjerne ud af fem mulige i en anmeldelse af butikken, uden dog at have købt nogle produkter derfra.

- I og med, at jeg er imod industrien, så er det et sted, jeg ved, at mange kødforbrugere besøger. Derfor så jeg det ud fra et aktivistisk synspunkt som et smart sted at informere, siger Natalia Magdalena Czarnowska.

Hun har været veganer de sidste to år og opfordrer slagtere til at skifte erhverv, hvis de oplever, at dårlige anmeldelser skader deres forretning.

Klistermærker sat op i supermarked

En anden sag stammer fra Super-Brugsen i Aarhus, hvor et reklameskilt for slagterforretningen er blevet plastret til med klistermærker fra en vegansk forening kaldet Vegan Mafia Aarhus, et fællesskab, der har over 800 likes på deres facebookside, som deler tips om, hvor man kan købe vegansk mad.

- Jeg går ikke ind for, at man bruger hærværk som budskab, siger medstifter af Vegan Mafia Aarhus, Mikkel Danielsen, selvom gruppens navn godt kunne indikere det modsatte.

- Vi har også fået lidt fingerpeg på grund af det. Men det (foreningens navn, red.) er ment i sjov, siger han.

Hos slagteren i Albertslund er opbakningen på Facebook igen taget til oven på rækken af dårlige anmeldelser fra veganere. I løbet af de seneste dage har over 1400 facebookbrugere bakket op med femstjernede anmeldelser.