Nyheder

Ny sejr til Taylor Swift i gramsesag: Får et yderst beskedent beløb

Sangerinden havde sagsøgt en tidligere radiovært for at have befølt hende.

Efter cirka fire timers drøftelser har juryen ved retten i Denver givet popsangerinden Taylor Swift medhold i en retssag mod en tidligere radiovært.

Det skriver CNN.

Hun har derfor fået tilkendt et særdeles symbolsk beløb i erstatning, som hun selv havde bedt om: En enkelt dollar - eller cirka seks kroner. 

Den 27-årige popsangerinde havde anklaget radioværten David Mueller for at befamle hende på numsen under kjolen i forbindelse med en fotografering backstage til en koncert i 2013.

Det er han nu blevet dømt skyldig i. 

Et billede af sangerinden, Mueller og hans kæreste, hvor man ser hans hånd placeret bag Taylor Swift, var et vigtigt bevismateriale i retssagen. Se billedet her.

Giver penge til ofre for seksuelle overgreb

Taylor Swift har i en udtalelse takket dommeren og sit juridiske hold for at "kæmpe for mig og andre, der føler sig gjort tavse af et overgreb". 

- Jeg ved, at jeg er priviligeret i livet, i samfundet og for at have muligheden for at betale de enorme omkostninger ved at forsvare mig selv i en sag som denne, lyder det fra Swift ifølge CNN. 

- Mit håb er at hjælpe dem, hvis stemmer også skal høres. Derfor vil jeg inden længe donere til en række organisationer, der hjælper ofre for seksuelle overgreb til at forsvare sig selv.

Sagen startede, da David Mueller selv sagsøgte Taylor Swift for et større beløb. Han mente, at hun kostede ham jobbet som radiovært. Han blev fyret to dage efter episoden, da Swifts folk klagede til hans arbejdsplads.

Taylor Swift besvarede hans søgsmål ved selv at sagsøge ham - og det denne sag, hun nu har fået medhold i.

Hendes advokat forklarer, at det beskedne beløb har en stor signalværdi, fordi sangerinden er med til at sætte en grænse. 

- Den ene dollar er af umådelig værdi i den evige kamp for at finde ud af, hvor grænsen går, og hvad der er rigtigt og forkert, lyder det fra Doug Baldridge.

Krævede tre millioner dollar

Oprindelig lød kravet fra Mueller på tre millioner dollar, men ifølge CNN endte han med at kræve cirka 257.000 dollar. Den tidligere radiovært havde samtidig sagsøgt popsangerindens mor og en anden person i radioindustrien.

I sidste uge afgjorde retten, at det ikke kunne bevises, at Swift havde en intention om at få Mueller fyret ved at klage over episoden, og derfor blev sagen afvist - ligesom de to andre anklagede også gik fri. 

Den tidligere radiovært benægter at have befamlet popsangerinden og fortæller til CNN, at han fortsat er opsat på at bevise sin uskyld.