Prins Henrik stiller krav for at blive begravet sammen med Margrethe

Det er en bestemt titel, som Prinsen er ude efter, afslører han nu.

Siden Kongehuset i sidste uge meddelte, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke, er beslutningen blevet heftigt debatteret over hele landet.

Flere journalister har siden mødt prins Henrik ved vinslottet Château de Cayx i Frankrig. Samme sted, som dronning Margrethe i dag ankommer til for at holde ferie med sin mand.

Billed-Bladet afslører nu over for TV 2, at prins Henrik står meget fast på sin beslutning og sit ønske om at blive sidestillet med Dronningen i deres blad, der udkommer torsdag.

Vil være kongegemal

Men én bestemt titel kan få ham til at ombestemme sig.

Svaret falder, da prins Henrik bliver spurgt, om han er påvirket af, at hans kone bliver ked af, at han ikke vil begraves med hende.

- Det ved jeg ikke, om hun er. Jeg synes, at hvis hun vil have mig begravet med hende, at hun skal gøre mig til kongegemal. Færdig! Men jeg er ligeglad ... men enhver mand kan da ikke, hvis han ikke er ligeværdig med sin kone, blive begravet med hende. Det er umuligt.

Billed-Bladets hofreporter Trine Larsen konfronterer samtidig Prinsen med, at mange danskere synes, at han svigter dronning Margrethe.

Jeg synes, at hvis hun vil have mig begravet med hende, at hun skal gøre mig til kongegemal

Prins Henrik

- Nårhh? Synes de? Hvis der er én, som har svigtet mig... siger Prins Henrik og tilføjer:

- Jeg synes, vi har det godt sammen. Men enhver mand kan ikke acceptere, at han ikke er på samme niveau som sin ægtefælle.

Har ikke givet respekt

Se og Hør bringer også tirsdag en video med prins Henrik, hvor han siger følgende:

- Min kone har ikke givet mig den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle.

- Det er hende, der gør mig til narren. Jeg har ikke giftet mig med Dronningen for at blive begravet i Roskilde, lyder udmeldingen fra den 83-årige prins.

Overfor Billed-Bladet afviser han blankt, at der er tale om en kommende skilsmisse og også, at han sætter sin egen ære højere end kærligheden til sin kone.

Prins Henrik mener, at spørgsmålet om titel er noget helt andet.

Afstemning

Bør dronning Margrethe ændre Prinsens titel til kongegemal?

Et offentligt kongeligt skænderi

TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen har dækket Kongehuset i en årrække, og hun kalder situationen for "meget usædvanlig". 

- Det er meget usædvanligt med et offentligt kongeligt skænderi. Vi, der engang imellem dækker kongestof, er tit ovre i gætteriet. Vi ved ikke, hvad de føler og mener.

- Her er der ikke grund til nogen forbehold, de snakker lige ud af posen. Et offentligt skænderi for åbent tæppe.

Ulla Terkelsen mener, at Prinsen formodentlig ikke vil give sig, før han får titlen af kongegemal.

- Han synes, at Dronningen er stædig. Han synes, det er forkert, at hun ikke dropper sit forbehold mod at give ham en anden titel end den, han har. Den er han utilfreds med, og det vil han tilsyneladende blive ved med at gentage.