Nyheder

- Ligegyldigt hvor meget han presser på, så kan han altså ikke blive ligestillet

Der er kun en direktør i firmaet, og det er Dronningen, siger TV 2-journalist Lally Hoffmann efter prins Henriks udtalelser.

Prins Henrik har på ny skabt overskrifter ved at fortælle til Se og Hør, at dronning Margrethe har gjort ham til "narren". 

- Min kone har ikke givet mig den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle, siger han til ugebladet, der har mødt ham på parrets slot Chateau de Cayx i Frankrig, hvor han skal opholde sig de næste 14 dage sammen med sin hustru.  

- Det er hende, der gør mig til narren, lyder det fra Prinsen.

Fortæller stadig om kærlighed

Det er blevet et kardinalpunkt for prins Henrik, at han ikke er ligestillet, lyder det fra TV 2-journalist Lally Hoffmann, der har fulgt det danske kongehus gennem mange år og for nylig mødte Prinsen i Cahors i Frankrig.

Men udtalelsen til Se og Hør burde have været en privat sag mellem parret, mener hun. 

- Det er ikke særlig morsomt for Dronningen at arrivere i dag (dronning Margrethe ankommer til det franske vinslot tirsdag for at holde ferie, red).

Siden nyheden om, at prins Henrik ikke ville begraves ved siden af Dronningen i Roskilde Domkirke, har det vakt store følelser hos danskerne, og der er blevet spekuleret i, om der er tale om en uerklæret skilsmisse. 

Til Se og Hør siger prins Henrik "ja, vi elsker hinanden" om sin hustru, og Lally Hoffmann lægger også vægt på, at Prinsen fortsat erklærer sin kærlighed til Dronningen. 

- Han kommer helt frivilligt selv ind på, hvor meget han holder af hende og han ved også godt, at hun holder af ham. Så det er ikke det. Det er simpelthen hans status, hvor han ikke føler, at han er ligestillet, mener hun. 

Ligegyldigt hvor meget han presser på

Men hvad er det, prins Henrik vil opnå med sine udmeldinger? Det spørger Lally Hoffmann retorisk, for det er ikke muligt for ham at blive fuldstændig ligestillet i monarkiets navn.

- Hvis han skal være konge, skal grundloven ændres. Det er uden for rækkevidde. Hvis han skal tituleres kongegemal, er han stadig et skridt bagefter, for kongegemal er ikke konge. Der er kun én direktør i det dér firma. Det er regenten, og det er dronning Margrethe, siger hun. 

- Ligegyldigt hvor meget han presser på, så kan han altså ikke blive ligestillet, lyder det fra Lally Hoffmann. 

Kongehuset oplyser selv, at dronning Margrethe gennem noget tid har været bekendt med prins Henriks beslutning om at blive begravet et andet sted, og at hun er indforstået med den.

Lally Hoffmann har talt med prins Henrik i Frankrig. Video: Sofie Sparre